Neke bebe "napornije" od drugih

Kada novorođenče nikako da prestane da plače roditelji često misle da nešto pogrešno rade. Međutim, nemački stručnjaci poručuju da plač nema veze sa roditeljima, jer neke bebe više plaču od drugih i to je tako.
Neke bebe "napornije" od drugih
Foto: Pixabay
Monika Najhaus iz nemačkog saveza pedijatara kaže da roditelji čije bebe mnogo plaču ne moraju da se pitaju šta rade pogrešno, jer plač najčešće nema nikakve veze s njihovim sposobnostima.
 
Neke bebe su jednostavno "napornije" od ostalih, a zašto je to tako - naučnici ne znaju tačno.
 
Zdrave bebe mogu mnogo da plaču do osme nedelje od rođenja, kada se plač postepeno smanjuje do trećeg meseca.
 
"Teškom" bebom smatra se ona koja bez očiglednog razloga plače više od tri sata dnevno, najmanje tri dana nedeljno, duže od tri nedelje. Stručnjaci pretpostavljaju da bi razlog mogao da bude još nedovoljno razvijen mozak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom