Otkriveno zašto deca ne vole neke ljude

Nije to ni ljuti pogled, ni nezainteresiranost, niti agresivan stav.
Otkriveno zašto deca ne vole neke ljude
Foto: Pixabay
Deca tačno znaju ko im je drag, a ko nije. Dečija intuicija i njihovi instinkti sasvim dobro funkcionišu kad biraju kome će prići nasmejani, a zbog koga će se još malo jače stisnuti u maminom krilu.
 
Osobe koje nemaju visoko mišljenje o sebi, koje se ne smatraju dovoljno privlačnim, su one koje će takvu poruku intuitivno poslati detetu. Zato ne čudi da će dete osetiti nepoverenje prema osobi koja u mnogo čemu ni sama sebi ne veruje.
 
Do ovog zaključka su došli stručnjaci nekoliko kineskih univerziteta koji su za tu svrhu okupili nekoliko stotina odraslih i dece, i dali im zadatak da jednostavno ocenjuju osobe na osnovu slika koje su im prikazali.
 
U prvom testu ocenjivali su nivo poverenja koje osećaju prema osobi na slici, a u drugom nivo njihove atraktivnosti. Zajednički zaključak je da su i deca i odrasli pokazali relativno sličnu procenu. Jedina mala razlika koja se istakla među njima jeste ta da su i mladi i stari bili skloniji da daju nešto veću ocenu "licima sa slika" koja su bila jednakih godina kao i oni.
 
Ali, kako se sama atraktivnost ne može svesti pod zajednički naziv jer svako od nas ima drugačiji pojam o tome šta je privlačno, zaključak je da ljudi jednostavno osećaju nečiju atraktivnost kroz prizmu njegovog sopstvenog poimanja sebe.
 
A to definitivno znači da osobe koje pokazuju puno optimizma, koje su zadovoljne sobom, nasmejane i otvorene, zaista deluju privlačnije i atraktivnije. I kad nam je neko jako atraktivan, za njega obično mislimo da je kvalitetnija osoba, uspešnija, talentovanija i samopouzdanija. A to nas privlači kao magnet. Isto je tako dokazano da su devojčice nešto intuitivnije od dečaka.
 
Odrasle može da zavara nečiji lažni, široki osmeh ili ćemo shvatiti zašto je neka osoba prema sebi takva kakva jeste, ali decu to sigurno ne može da zavara.
  • Marija

    20.09.2017 23:25
    Moj sin je do svoje 4-te godine izbegavao neke ljude sa recima; "nema lepe oci!" Oci su, kao sto znamo, ogledalo necije duse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom