Najgora mesta u kući za skrivanje novca

Ako se odlučite da novac držite u kući, postoje mesta na koja ga nikako ne bi trebalo ostavljati jer ćete bez njega, ako se lopovi pojave, ostati skoro sasvim sigurno.
Najgora mesta u kući za skrivanje novca
Foto: Pixabay
Dušek na krevetu je jedno od prvih mesta koje će se naći na udaru lopova, a i postalo je "klasika". 
 
Kućni sef 
 
Potpuno je svejedno da li je sef veliki ili mali, da li ima šifru, katanac ili ključ. Čak i ako je pričvršćen za zid ili nameštaj, nema garancije da nećete ostati bez njega. 
 
Ormarići, fioke 
 
Čak i da novac u ovakvim komadima nameštaja držite pod ključem, lopovi su dobro opremljeni svim potrebnim alatima, ali i vrlo uvežbani u obijanju brava. 
 
Korpe za veš 
 
Tuđi prljavi veš ne deluje primamljivo nikome, pa se čini kao dobra ideja za čuvanje novca. Međutim, nije naročito teško prevrnuti korpu i istresti njen sadržaj, tim pre što ovaj posao traje oko minut-dva. 
 
Iza slike ili ispod lampe 
 
Filmski predlozi za čuvanje novca u realnosti nisu najbolja ideja. Na ovakvim mestima ne može da se sakrije previše novčanica, jer će izgledati upadljivo, a da bi se ova mesta pregledala, potrebno je samo oboriti lampu ili pomeriti sliku. 
 
"Zakopano blago" 
 
Mala je verovatnoća da će dvorište biti mesto za potragu, a mala je verovatnoća i da će ga neko u njemu kriti. Rupa je možda najbolja ideja, ali i ovo rešenje ima mane: zaboravićete gde se nalazi, novac može da pokisne, a njime može da se pozabavi i kućni ljubimac.
  • kuzze detelinara

    28.11.2017 23:47
    pri zameni marke u evro..
    .... mi imali bonus 15 dana, sećate li se? NBS dala procenu da 3 milijarde će da se promeni, a tupče Nemci izbacili proračun za 7 milijardi. Procena je data za one koji nemaju štek u Austriji na šifrovanim računima, jer se njima konvertovalo po automatizmu. Ili drugim poresko rajskim mestima. Tzv "novac u slamaricama" je neprebrojljiv u Srbijici majčici, jer iz dijaspore stiže u kovertama i druge nama znane načine.
    Lopov za 15 minuta pregleda opšta mesta, "Bar" u regalu, peškire u regalu iznad TV, ispod tepiha, zalepljenu kovertu ispod stola, rezervne sijalice. Muče se sa knjigama ili teglama zimnice, mrze isparivače vode na radijatorima, kao i hemikalije ispod sudopere. Čarape i dečje lutke koje ne stoje gde im je mesto i odžepare sve kapute u garderoberu. Čuvajte parice na više mesta taman i u kovertama rodbine iz inostranstva, pa nek nađu deo. Bolje nego da zapale cigaretu i stave na itison ispod zavese, kao meni.
    Barem da sam nešto imao, našli bi .. ne bi me policija saslušavala, jer generalno sam sumnjiv, da ne prijavljujem krađu, a prijavljujem provalu. Realno, bila me sramota i od provalnika i od organa na uviđaju.
  • Sale NS

    28.11.2017 22:00
    Na svu (ne)sreću ...
    ... nemam taj problem, pogodite zašto !?
  • .....

    28.11.2017 19:39
    Lepi moji, nije lose ispod parketa, samo se ne smije vidjeti da je otvaran. I jasno, nikad sve na jedno mjesto, mada se ovo odnosi na nekoliko hiljada eura, ne vise, sve vise od toga u banku. U donji dio sifona, npr, jasno oblozen nepromocivom folijom i komadom olova. Dio mozda u stari i teski TV isto tako ispod nekog dijela elementa, obzirom da takav TV sigurno lopovi nece ukrasti. Mozda unutar kola od roletne recimo napravite mali spremnik koji stemalicom izbubate i neprimjetnim i teskim dijelom cementa zakamuflirate. Ima jos takvih mjesta, ali je bitno da i tih nekoliko hiljada eura, npr. rasporedite na dva ili tri mjesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom