Sin majci mora da plati odštetu zato što ga je othranila

Tajvanski Vrhovni sud naredio je zubaru da mora svojoj majci da plati 554.000 funti (620.000 evra) kako bi joj nadoknadio sve troškove koje je ona snosila dok ga je odgajala i obrazovala, piše "The Guardian".
Sin majci mora da plati odštetu zato što ga je othranila
Foto: Pixabay
Vrhovni sud je tako presudio u skladu s nižestepenim sudom koji je presudio da se zubar, identifikovan samo kao Ču, mora pridržavati ugovora koji je potpisao s majkom pre 20 godina. Njegova majka, koja je identifikovana samo po prezimenu Lo, bila je zabrinuta da se o njoj niko neće brinuti u starosti. Lo je sa svojim sinovima u trenutku kada su napunili 20 godina potpisala ugovore u kojima je stajalo da joj moraju platiti 60 odsto svojih prihoda nakon oporezivanja.
 
Kako je Ču bio punoletan pri potpisivanju ugovora, te kako je u mogućnosti da isplati traženu sumu novca, Vrhovni sud je dosudio da majci mora da isplati troškove koje je imala dok ga je odgajala.
 
Naime, kada su sinovi počeli da je ignorišu, Lo je odlučila da ih tuži u skladu s ugovorom koji su potpisali. I dok se stariji sin nagodio s majkom, mlađi sin Ču je odlučio da pravdu potraži na sudu, ali je sud dosudio u korist majke. 
 
Ovakvih slučajeva u Tajvanu je sve više poslednjih godina. Javnost je čak od tajvanske vlade zatražila da se izglasa zakon kojim bi bili kažnjavani odrasli ljudi koji se ne brinu o svojim roditeljima.
  • Talac

    05.01.2018 10:29
    Po meni, imati decu je neopisivo zrtvovanje. Znam po mojim roditeljima, nikad ne bih pozeleo da sam bio na njihovom mestu :)
    Otac vise nije ziv ali majci ne mogu da se oduzim do kraja zivota, sta su sve cinili za mene. Sasvim je prirodno brinuti o roditeljima.
  • varenje

    05.01.2018 10:15
    to nam treba, povratak u dužničko ropstvo
    rodiš 10 dece kao investiciju
  • Mira

    05.01.2018 10:08
    Da... Ima toga i ovde...Nakaci se svekar,koji je alkoholicar i trazi da mu snaja kuva,cisti,sprema,a sin daje pare i brine o njemu...A,kada se odvede kod lekara,odgovor lekara,on je alkoholicar,vodite ga,nista mu ne mozemo dati jer pije.I probali smo sve,ali alkohol radi svoje.
    I samo da mi neko kaze da treba dedu vise da gledam od dece?
    Hvala Bogu,te mi je muz normalan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom