Seks nije glavni razlog svađa u braku

Preko 75.000 parova učestvovalo je u programu "Bračno zdravlje" koje je otkrilo da seks nije najveći uzročnik bračnik problema, već da je to neslaganje oko održavanja doma čistim i sređenim.
Seks nije glavni razlog svađa u braku
Foto: Pixabay
Istraživanje je pokazalo da su pet najčešćih razloga oko kojih se parovi svađaju: kada je čišćeno, kako treba da izgleda "čisto", koliko često bi trebalo da imaju seks, koliko vremena provode na telefonu i kako troše novac. 
 
Čišćenje može prouzrokovati ozbiljne sukobe između parova, naročito ako poslovi nisu raspoređeni podjednako. 
 
Bračni i porodični terapeut dr Gari Braun objašnjava kako svađe oko toga šta je "čisto" zahtevaju postavljanje granica šta je prihvatljivo, a šta ne. 
 
"Ako ne možete da se složite oko te granice, pokušajte da nađete kompromis između toga 'moram imati' u pogledu čistoće i stvari preko kojih mozete preći i prilagoditi se", ističe Gari.
 
Svađe oko korišćenja telefona mogu se rešiti postavljanjem "digitalnih granica" koje mogu biti krajnje jednostavne kao što je izbacivanje iz upotrebe uređaja u spavaćoj sobi posle određenog vremena. 
 
Što se tiče rasprava oko trošenja novca, doktora Braun kaže kada se radi o zajedničkim finansijama treba imati u vidu i drugu osobu, i prvo se konsutovati sa njom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom