Roditelji plaćaju deci kurseve da budu bolja u video-igrama

Fortnite Battler Royale najpopularnija je video-igra na svetu, a toliko je popularna da decu koja nisu dobra u toj hit video-igri, vršnjaci zadirkuju u školi.
Roditelji u Sjedinjenim Američkim Državama tom problemu doskočili su tako što su decu poslali na privatne časove iz Fortnitea. Sat vremena online instrukcija plaćaju od 10 do 35 evra.
 
U SAD-u industrija privatnog podučavanja vredi više od sedam milijardi dolara, a uskoro će postati još vrednija. Najpre zahvaljujući start-upovima poput Varsity Tutors koji pružaju usluge privatnih časova putem interneta, ali imaju i bogatiju ponudu te uz akademske predmete, nude instrukcije i iz popularnih video-igara. 
 
Najpopularnija video-igra na svetu već se uvukla u sve prostore društva i odavno premašila svoja digitalna ograničenja. Među decom je postala svojevrsni statusni simbol. Prioritet je biti dobar u Fortniteu. One koji to nisu ostala deca zadirkuju, kako su se roditelji požalili "Wall Street Journalu". 
 
Časovi iz video-igara nisu ništa novo. Štaviše, "coaching" postoji već dugi niz godina. Profesionalni igrači zarađivali su podučavajući i igrajući s onima koji su želeli da budu bolji u određenoj video-igri. Razlika je međutim u tome što se profil korisnika tih usluga promenio. Pre se nije radilo o roditeljima i deci, već o igračima koji su jednostavno želeli da budu bolji ili tražili način da naprave korak više prema poluprofesionalnom ili profesionalnom e-sportu. 
 
Jedan od poslednjih trendova su i e-sport akademije koje bi igračima trebalo da pomognu ne samo da postanu bolji u video-igri nego i da se spoje s potencijalnim timovima. Takve akademije se dosad nisu pokazale previše uspešnim već uglavnom deluju kao laka prilika za zaradu. Naime, profesionalni igrači, bili oni aktivni ili ne, vrlo retko ili gotovo nikad nemaju nikakvo pedagoško predznanje i ne znaju kako da prenesu deci svoja znanja na njima prihvatljiv način. 
 
Podučavanje video-igara je poprilično jednostavno. Trener ili instruktor gledaće i igrati mečeve s korisnikom i upozoriti ga na greške koje pravi i pomoći mu da ih premosti. Pomoći će mu i u razumevanju igre i analizi. Sve je to vrlo lako izvodivo jer video-igre nude mogućnost posmatranja ili igranja u paru i grupama. Instruktori su uglavnom aktivni i bivši profesionalni igrači koji imaju znanje i visoko razumevanje pojedine video-igre. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom