Preživela beba rođena u 22. nedelji trudnoće

Beba rođena nakon samo 22 sedmice trudnoće otpuštena je s intenzivne njege u američkoj saveznoj državi Alabami, nakon 160 dana provedenih u bolnici.
Preživela beba rođena u 22. nedelji trudnoće
Foto: Pixabay
Kulen Porter iz Alabame težio je samo 370 grama na rođenju u aprilu, četiri meseca pre predviđenog termina za porođaj. Međutim, nakon nekoliko meseci intenzivne nege otpušten je iz bolnice.
 
Njegovi roditelji Moli i Robert Porter rekli su kako su bili neopisivo srećni onog trenutka kada je medicinska sestra prvi put iz intenzivne nege iznela Kulena, posebno jer je imao samo dva odsto šanse da preživi. 
 
Moli je čak naglasila da neposredno nakon rođenja bolnica nije uopšte želela da primi bebu na intenzivnije lečenje, a kao razlog su naveli da je nemoguće da preživi dete rođeno pre 24. nedelje trudnoće.
 
Roditelji su zvali još 16 bolnica koje su im rekle istu stvar. Ipak, na kraju se desilo čudo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom