VIDEO: Avio-kompanija žrtvovala kozu da putnici budu bezbedni

Fotografija osoblja "Pakistan International Airlines" koje je u nedelju žrtvovalo crnu kozu pored aviona vrlo se brzo proširila društvenim mrežama te je prikazana na televiziji i objavljena u lokalnim novinama.
PIA je ovog meseca prizemljila flotu aviona tipa ATR zbog testiranja, nakon nesreće u kojoj je stradalo 48 putnika i članova posade i nakon još jednog incidenta koji se dogodio na istom tipu aviona tokom poletanja pre nešto manje od nedelju dana.
 
"Na žrtvovanje crne koze odlučilo se samo osoblje PIA-e pre poletanja prvog aviona iz flote koji je uspešno prošao sva testiranja", rekao je portparol avio-kompanije Danyal Gilani.
 
Milioni Pakistanaca iz praznoverja odlaze u svetišta, nadajući se da će ih poseta čuvati od nesreće. Veruju da žrtvovanje, a ono pokriva širok dijapazon - od doniranja novca do žrtvovanja životinja, štiti od zla.
 
Nekadašnji predsednik i aktuelni zamenik predsjdnika Pakistanske narodne stranke Asif Ali Zardari navodno je svakodnevno, dok je obavljao predsedničku dužnost, žrtvovao jednu crnu kozu po savetu svog duhovnog gurua.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.