Sunčev breg najjeftinija destinacija u Evropi

Odmaralište Sunčev breg u Bugarskoj je najpovoljnija turistička destinacija u Evropi, prema rezultatima istraživanja britanske kompanije Post Office Travel Money kojim je obuhvaćeno 19 evropskih turističkih destinacija.
Turistička potrošačka korpa sa istim proizvodima u Bugarskoj košta 37 funti, a na Ibici, u Španiji, koja je i najskuplja turistička destinacija, košta čak 131 funtu, prenosi BBC.
 
Nakon Sunčevog brega na Crnom moru, najjeftinije je odredište Algarve u Portugaliji sa turističkom korpom od 58 funti, a zatim Kosta del Sol u Španiji (61 funta).
 
U godinu dana zaključno sa martom, najveći rast cena zebeležen je u Zadru, od čak 44 odsto, zatim u Lisabonu, na Kritu i u Grčkoj.
 
Pad cena od deset odsto zabeležen je u Sunčevom bregu, u Marmarisu u Turskoj od četiri odsto, a u kiparskom gradu Pafosu od 0,5 odsto.
 
Najjeftinijih pet odredišta u martu su bila: Sunčev breg, Algarve, Kosta del Sol, Marmaris i Pafos, a najskupljih pet: Ibica, Sorento u Italiji, francuska Nica, Zadar i Lisabon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.