VIDEO: Aviokompanija morala da obeća da njene stjuardese neće biti polugole

Vijetnamska niskobudžetna avio kompanija VietJet obećala je da stjuardese ili bilo koji radnik, na budućoj liniji od Ho Ši Min Sitija do Džakarte, neće biti polugoli, odnosno da neće obaviti "zloglasni" ples za putnike u bikinijima.

Kompanija je postala popularna kada je 2012. godine na sebe skrenula pažnju angažujući plesačice na jednom lokalnom letu. Kompanija je tada kažnjena zbog nepropisne reklamne kampanje, ali je od tada VietJet postao nezamisliv bez spomena lepih stjuardesa u bikinijima, makar postojale samo u prošlosti.

Takođe, "bezobrazna" kampanja se isplatila - firma koja je osnovana 2011. danas leti ka više od 50 destinacija, a njena vlasnica Nguyen Thi Phuong Thao je prva vijetnamska milijarderka.

Upravo zbog ovakve reputacije vlasti Indonezije su se postarale da kompanija u svom letu za Džakartu bukvalno obeća da će svi radnici za vreme leta biti propisno obučeni.

Iako je, kako smo naveli, plesni element došao do izražaja samo jednom, indonežanske vlasti su ipak zatražile obećanje od kompanije.

Da sve bude zanimljivije postarao se ambasador Indonezije u Vijetnamu Ibnu Hadi koji je sunarodnicima na jednoj TV stanici pokušao da objasni kako se to desilo davno i da je u pitanju bio let ka Nha Trangu, mestu u kojem je bikini normalna pojava, pogotovo leti.

Ipak, VietJet je pristao na obećanje ne želeći da stvar postane neprijatna.

Indonezija je inače najmnogoljudnija muslimanska zemlja na planeti, i u njenim pojedinim pokrajinama praktikuje se lokalna verzija šerijata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja