Upozorenje da se u hotelskim kuvalima ne iskuvavaju gaće

Stručnjaci su upozorili ljude da ne kuvaju donji veš u hotelskim kuvalima za vodu, jer to može dovesti do širenja bakterija.
Upozorenje da se u hotelskim kuvalima ne iskuvavaju gaće
Foto: Pixabay

Ne šalimo se, zaista su to upozorili. Ako ste normalna osoba, verovatno se pitate: "Ko pobogu kuva donji veš u kuvalima za vodu". Sudeći prema raširenosti te teme na internetu - mnogi.

Iskuvavanje veša u kuvalu je praksa koja je očito široko raširena. Gizmodo je primetio da je pitanje "Kuva li iko od vas veš u kuvalima tokom putovanja" privuklo začuđujuće velik broj potvrdnih odgovora. Takođe, kineska mikroblogerska stranica Weibo puna je takvih iskustava.

I dok iza te radnje možda stoji naizgled logična teorija o ubijanju bakterija vrelom vodom, jedan stručnjak je za "Independent" izjavio da je ta praksa "zaista, ali zaista odvratna", posebno za one koji sebi nakon toga skuvaju vodu za čaj ili kafu.

Doktorka Heder Hendrikson s Instituta za prirodne i matematičke nauke na Mejsi univerzitetu u Oklandu tvrdi da neke bakterije mogu preživeti visoke temperature i mogu naškoditi zdravlju ljudi. Ona je praksu iskuvavanja veša u kuvalu nazvala izuzetno neodgovornom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja