Putnici će sami određivati za koliko novca su spremni da se odreknu leta

United Airlines će omogućiti putnicima na prebukiranim letovima da svoja mesta stave na neku vrstu prodaje.
Putnici će sami određivati za koliko novca su spremni da se odreknu leta
Foto: Pixabay
Tako će sami moći da odrede za koliko novca su spremni da se odreknu svog sedišta u avionu.
 
Aviokompanija se odlučila na ovaj potez nakon skandala oko izbacivanja jednog putnika, koji je uredno platio svoje mesto u inače prebukiranom avionu. Pošto je odbio da napusti letelicu, obezbeđenje ga je silom izvuklo i tom prilikom mu polomilo nos i izbilo dva zuba. Putnik po imenu Dejvid Dao kasnije je pristao na vansudsko poravnanje. 
 
Kako bi izbegla slične situacije u budućnosti, United Airlines će pokrenuti probni sistem, prema kom će putnici sami određivati iznos za koji su spremni da napuste avion i sačekaju sledeći let. 
 
Novi sistem startuje od sledećeg meseca na najprometnijim linijama, a Delta već ima sličan program kompenzacije. 
 
Prema podacima United Airlines, 260 putnika ostalo je bez svojih mesta u avionu u maju i junu ove godine, u poređenju sa 1.700 tokom ista dva meseca u 2016.
  • B

    27.09.2017 12:14
    ne razumem
    Meni ovo uopste nije jasno. Kako let moze da bude prebukiran? Avio kompanija zna koliko mesta ima u avionu, i ako su prodali vise karata od broja mesta, tj. ako svi imau placene karte, kako onda odredjuju kog putnika ce da izbace, a kog da ostave u avionu? Sta kao ko prvi utrici u avion, taj ima prednost??
  • izdrzaobezaviona

    27.09.2017 12:10
    Da se podsetimo:

    https://www.youtube.com/watch?v=5YGc4zOqozo

    Pesma i nije neka koju bih puno slusao, ali prica u pozadini mi sugerise da ovi nista nisu nauculi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.