Letovanje u Hrvatskoj je najskuplje?

Ukoliko nemate vikendicu ili rodbinu koja bi primila na koju nedelju, bolje je onda da odmor provedete van Hrvatske, pišu regionalni mediji.
Letovanje u Hrvatskoj je najskuplje?
Foto: 021.rs
Prema podacima koje je The Independent preneo s Travel Supermarketa, internet portala za poređenje cena, značajno je povoljnije letovati u Maroku, Španiji, Egiptu i Portugalu, nego u Hrvatskoj.
 
Hrvatska je, doduše, upala na lestivicu deset najisplativijih mesta za odmor, ali je na poslednjem mestu. 
 
Prema izračunu Travel Supermarketa, odmor u Hrvatskoj košta 636 funti po osobi, a naglašeno je da su troškovi za sedmodnevni odmor u Dubrovniku narasli za čak 405 posto. 
 
Sedmodnevno letovanje na Kipru pada 596 funti po osobi, a cene su tamo, navodi se, pale za 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Za jednako dug letni odmor u Portugalu treba izdvojiti isti iznos. U Egiptu se može letovati već za 519 funti po osobi. Cene aranžmana u Grčkoj pale su za 13 posto u odnosu na prošlo leto, pa za sedmodnevni odmor u toj zemlji treba izdvojiti 518 funti po osobi. 
 
Sedmodnevni odmor na Malti još je jeftiniji: košta 484 funte po osobi, dok odmor u Maroku košta 471 funtu po osobi. Nedelju dana u Turskoj košta, pak, 464 funte po osobi, a u Bugarskoj tek 459 funti, prenosi Slobodna Dalmacija.
  • Keva

    22.04.2018 13:55
    U jeku sezone Hr je preskupa, a još im je i more hladno za moj ukus a i velike su šanse i da bude nevreme tako da mi nisu zanimljivi godinama a i ne volim da se sunčam na kamenu i plaćam parking za iole uređen plažu. Dubrovnik, Zadar i Split pa za to baš treba imati para da se pristojno nahraniš.
  • TTelep

    22.04.2018 08:31
    Ja ću u lavoru, hvala Ti mili predsedniče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja