Deset zemalja u kojima je noć u bolnici skuplja nego u luksuznom hotelu

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da neosigurani putnici mogu 12 puta više da plate krevet u bolnici nego u hotelu sa pet zvezdica.
Deset zemalja u kojima je noć u bolnici skuplja nego u luksuznom hotelu
Foto: Pixabay
Studija je imala za cilj da istraži koliko neosigurani putnici plaćaju krevet u bolnici po noćenju u odnosu na prosečnu cenu hotela. Ispostavilo se da u luksuznom hotelu u Luksemburgu noćenje košta 227 dolara, a u bolnici čak 12 puta više, tačnije 2645 dolara po danu. 
 
Istraživanje je sproveo sajt finder.com, koji je došao do podataka da je najskuplji boravak u bolnici u Monaku gde ćete samo jedan dan platiti 5024 dolara. To je skoro sedam puta više od cene hotela sa pet zvezdica, koji košta 748 dolara. U Madridu bolnički dan iznosi 654 dolara, u Francuskoj 832, a u SAD 937 dolara. 
 
"Uglavnom smo srećnici, pa ne obilazimo bolnice na putovanju, ali ako vam se tako nešto dogodi morate znati koje su zemlje najskuplje. U cenu koju plaćate uračunati su troškovi lečenja i pregled lekara specijaliste", kaže Džon Ostler, izvršni direktor sajta. "Možda izgleda kao da vam se tako nešto nikada neće desiti, ali sa putnim osiguranjem za nedeljnu dana u Evropi platićete 952 puta manje nego da niste osigurani, od čega se kasnije možete finansijski oporavljati godinama.
 
Pogledajte listu zemalja u kojima je zdravstvena nega najskuplja
 
1. Monako 5.024 dolara 
 
2. Luksemburg 2.645 dolara 
 
3. Norveška 1.958 dolara 
 
4. Katar 1.908 dolara 
 
5. Švajcarska 1.287 dolara 
 
6. San Marino 1.233 dolara 
 
7. Danska 1.178 dolara 
 
8. Irska 1.172 dolara 
 
9. Ujedinjeni Arapski Emirati 1.060 dolara 
 
10. Holandija 1.036 dolara

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja