FOTO: Mesto u Grčkoj na koje ne treba da ide ko se plaši paukova

Topliji vremenski uslovi u zapadnoj Grčkoj doveli su do spektakularne scene – 300 metara duge paukove mreže u gradu Etoliku.
FOTO: Mesto u Grčkoj na koje ne treba da ide ko se plaši paukova
Foto: Pixabay
Zelenilo pored obale u potpunosti je prekriveno paukovom mrežom, a eksperti navode da je u pitanju sezonski fenomen koji su izazvali Tetragnata paukovi.
 
Naime, ova vrsta paukova gradi veliko gnezdo u potrazi za partnerom, a svemu ovome je doprinelo uvećanje populacije komaraca zbog kojih srazmerno raste i populacija paukova. 
 
Marija Hatzaki, profesorka molekularne biologije i genetike na Univerzitetu u Trakiji, kaže da su visoke temperature, dovoljno vlažnosti i hrane stvorili idealne uslove za paukove da se razmnožavaju u ovolikom broju. 
 
"Paukovi su iskoristili ove uslove i oni sada prave svoju žurku. Reprodukuju se i prave čitavu novu generaciju. Oni nisu opasni za čoveka i neće izazvati štetu flori i fauni. Dobro će se zabavljati, a onda uginuti", rekla je.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja