FOTO: Slon preživeo pucanj u glavu

Slon Pretty Boy iz Nacionalnog parka Mana Pools u Zimbabveu čudom je ostao živ kada su ga krivolovci upucali u glavu.

Slon je hodao s ranom na lobanji nekoliko sedmica pre nego što je spašen. Ranu su uočili članovi grupe za zaštitu životinja u Nacionalnom parku Mana Pools kada se slon popeo na njihov automobil.

Dobili su dojavu da se u parku nalaze dva povređena slona i zbog toga su krenuli u obilazak. Pretty Boyu su dali sredstvo za smirenje i pomogli mu.

"Da je metak prošao još pet centimetara sigurno bi uginuo. Imao je sreće. Metak se zaglavio na površini lobanje. Nakon što je upucan sigurno je počeo da beži. Lovac je ispalio i jedan metak prema njegovom srcu što smo zaključili na osnovu rane na njegovom ramenu", kazala je dr Lisa Marabini, direktorka organizacije Veterniry Aware.

Pretty Boy ima 25 godina i opisan je kao izuzetno ljubazna i opuštena životinja.

"Dan nakon operacije pustio nas je da mu priđemo bez ikakvih problema. Osetio je da želimo da mu pomognemo. Trenutno se oporavlja, ali trebaće mu vremena. Verovatno će morati na još jednu operaciju jer je ultrazvuk pokazao da im jaku infekciju i da su mu sinusi puni gnoja. Do sada su uklonjene dve mrtve kosti tako da njegov organizam može početi s oporavkom", dodala je Marabini.

Dan ranije veterinari iz Awarea operisali su slona Bena koji je povređen tokom borbe s drugim slonom.

Teme

slon

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.