Keruša zaustavila autobus da dovede pomoć svom vlasniku

Istinitost izreka "veran kao pas" ili "pas je čovekov najbolji prijatelj" na najlepši način potvrdila je jedna starija keruša iz okoline Valbžiha na jugozapadu Poljske.

Ona je je, kada je njenom vlasniku u kući pozlilo, istrčala lajući napolje, hrabro zaustavila autobus, insistirala da vozač izađe napolje i odvela ga kući da pomogne njenom onesvešćenom vlasniku. Na žalost, starijem Poljaku, udovcu koji je živeo sam u kući sa kerušom Tigrom, nije bilo pomoći i iako je prevezen u bolnicu, preminuo je. Zbog toga se keruša pre dve nedelje obrela u lokalnom azilu za pse.

Za Tigru i njen podvig, međutim, na sreću su saznali dobrovoljci iz poljske fondacije za zaštitu životinja Manija pomaganja. Oni su se rastrčali da nađu porodicu pokojnog vlasnika. To je u početku išlo teško jer se tek nedavno doselio u okolinu Valbžiha i susedi o njemu nisu mnogo znali, ali na kraju su dobrovoljci uspeli i pronašli njegovu decu koja žive u Nemačkoj.

Nakon dirljivog susreta Tigre sa ćerkom vlasnika u azilu, pseći anđeo čuvar, kako su Tigru u međuvremenu prozvali, sada uživa u svom novom domu sa decom vlasnika u Nemačkoj.

  • Pluton

    27.07.2016 09:57
    Kad je imala sreće da ne naiđe Aveniju MB. Da je u Beočinu ne bi stigla da pomogne vlasniku.
  • NN

    27.07.2016 09:41
    Lepa id irljiva priča. Nama su sve više potrebne ovakve priče, da malo povratimo ravnotežu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.