Veterinarska klinika u Dablinu traži osobu koja bi ceo dan mazila mačke

Veterinarska klinika "Just Cats" ovih dana je u centru pažnje svetskih medija zbog neobičnog oglasa za posao u kojem traže osobe koje vole mačke kako bi obavljale funkciju profesionalnog "mazitelja" mačaka.
Veterinarska klinika u Dablinu traži osobu koja bi ceo dan mazila mačke
Foto: Pixabay

Objašnjavaju da je odgovornost "mazitelja" mačaka da pomognu mačkama da ostanu mirne dok su kod veterinara.

"Idealan kandidat treba da ima nežne ruke koje su u stanju da dugo maze mačku. Moraju da govore nežno i šapuću mačkama kako bi smirili živce nekih naših pacijenata. Sposobnost razlikovanja različitih načina predenja prednost je za dobijanje posla", naveli su.

Veterinar Aoife Kolfild rekao je za "Huffington Post" da naziv radnog mesta zavisi od veština osobe koju zaposle.

"Razmatramo veterinara pripravnika, sestru ili pomoćnu sestru. Međutim, poenta je da imamo osobu odgovornu za to da naši pacijenti i gosti imaju ugodno iskustvo dok primaju zdravstvenu zaštitu", rekao je Kolfild.

Objasnio je da su naučnici došli do saznanja da mačke često ne dobijaju veterinarsku zaštitu kakvu bi trebalo i da zbog stresa u veterinarskoj ordinaciji vlasnici često ne žele da vode mačke veterinaru, osim u hitnim slučajevima.

"Ako pomognemo mački i vlasniku da budu što opušteniji kada dođu veterinaru dajemo im veću mogućnost za dobijanje kvalitetne zdravstvene zaštite", rekao je.

Kolfild je rekao da su već dobili na stotine prijava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.