Trinaest krava skočilo sa litice

Trinaest krava jednog stada u Švajcarskoj skočilo je sa 50 metara visoke litice.
Trinaest krava skočilo sa litice
Foto: Pixabay
One su provalile svoj obor i nekoliko ograda oko pašnjaka i trčeći se sunovratile u ambis u blizini Levrona.
 
Dvanaest krava je poginulo, a trinaesta, koja je pala na tela svojih saputnica, preživela je. Ona se trenutno nalazi na klinici za životinje u Bernu. 
 
Krave su pripadale različitim vlasnicima, ali su sve bile zajedno na ispaši na pašnjaku lokalnog farmera. Par koji je vlasnik zemljišta kaže da su krave možda pojurile neke grabljivice i da su zbog toga pale ili skočile sa ivice provalije. 
 
Norbert Teretaz, predsednik osiguravajuće kuće za poljoprivrednike u regionu, kaže da je ovakvo ponašanje krava vrlo neobično. 
 
Osim toga, ostale životinje koje su bile na ispaši u neposrednoj blizini (četiri jaka), nisu delovale uznemireno, niti je kod njih bilo ikakvih tragova napada grabljivica. 
 
Sličan skok krava u Švajcarskoj dogodio se 2009. u selu Lojterbrunen. U razmaku od samo tri dana, 28 krava i bikova misteriozno je skončalo u nekoliko stotina metara visokoj provaliji. Njihova tela morala su da se uklanjaju helikopterima. Tada se spekulisalo da su se životinje uplašile jake grmljavine, a zatim u trku preblizu pratile jedna drugu, pravo u smrt. 
 
Većina naučnika veruje da životinje nisu sposobne da počine samoubistvo. Čak i leminzi koji u popularnim mitovima sami skaču sa litice tokom sezone parenja, to ne čine namerno. Naime, oni instinktivno osećaju potrebu da promene stanište i bacaju se u more sa željom da ga preplivaju. Uglavnom uginu od iscrpljenosti i davljenja.
  • marko

    14.06.2017 15:10
    Izdajnici
    Cule da im diktator av dolazi u blizinu...pa da ne docekaju sudbinu srbije i gradjana
  • Carnivore

    07.06.2017 09:45
    Long time no see, godišnji odmori i te fore. Danas kao i svaki drugi dan pola kile pilećeg belog, 6 jaja i litar i po mleka. Preporučili mi doktori sa onkologije da pojačam mleko.
  • Veganka

    06.06.2017 15:08
    Pobegle od svirepog farmera. Izabrale smrt umesto mučenja.
    http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.