VIDEO: Traži se ime za bebu pandu

Tokio će ove nedelje početi da skuplja predloge za ime nedavno rođenog mladunčeta džinovske pande, saopštile su gradske vlasti.
Tokijski Ueno zoološki vrt, najstariji u Japanu, pokazao je mladunče javnosti, ali preko video snimka. Na snimku se vidi mladunče rođeno 12. juna uz svoju majku Šin Šin. Mladunče, ženka već ima karakteristične crno bele šare pande i oči su joj se otvorile.
 
Šin Šin je poslednji put na svet donela mladunče 2012. i ono je preživelo samo šest dana. Nova pridošlica izgleda da napreduje i sigurno će privlačiti mnogo ljudi kada im bude prikazana.
 
Gradska vlada je navela da će prihvatiti predloge za ime onlajn kao i u kutiji za predloge postavljenoj u Zoo vrtu. Prema lokalnim izveštajima panda će dobiti ime kada bude stara oko 100 dana.
 
Oko 420 džinovskih pandi živi u zatvorenim uslovima uglavnom u njihovoj rodnoj Kini, dok njih oko 1.860 živi u divljini.
 
Decenijama je Kina poklanjala prijateljskim zemljama svoju nezvaničnu nacionalnu maskotu u takozvanoj panda diplomatiji. U skorije vreme Kina zajmi pande zoološkim vrtovima po komercijalnim uslovima, i oni moraju da budu posle izvesnog vremena vraćeni Kini.
 
U međuvremenu Japanci su srećni što imaju novu pandu da joj se dive.
 
  • miki

    26.07.2017 20:12
    Cucek :) al da neko prevede na Japanski
  • Novosadjanin

    26.07.2017 17:46
    VukaShin !
  • Bla Bla

    26.07.2017 16:07
    Liči na nekog
    Cvetka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.