Kit naučio jezik delfina da bi mogao da se druži sa njima

Filolozi će reći da je najbolji način da naučiš strani jezik upravo da se krećeš u zemlji u kojoj se on govori. Time se vodio i jedan mali kit koji je naučio jezik delfina kako bi mogao s njima da se druži.
Kit naučio jezik delfina da bi mogao da se druži sa njima
Foto: Pixabay

Maleni beluga kit već dva meseca boravi u jednom akvarijumu sa delfinima, a jednog dana je počeo da ih doziva. Kao što je prihvatio trening naučnika sa Ruske akademije nauka, tako je razvio način da govori i jezikom delfina.

U prethodnom staništu je bio okružen drugim kitovima, ali kada je 2013. godine prebačen u Krimski delfinarijum Koktebel, bio je jedini kit u njemu. Kako bi se prilagodio novom komšiluku kit je počeo da uči jezik delfina, uključujući i pištaljke koje su u akvarijumu koristili instruktori za imenovanje svakog delfina. Imitacija je inače izuzetno korisna sposbnost prilagođavanja u prirodi, a prema istraživačima, to se često događa i među ljudima.

Naučnici ipak nisu sigurni da li kit zaista razume njihov jezik ili jednostavno oponaša zvukove koje čuje kako bi se bolje prilagodio među novim prijateljima.

  • Normalan

    12.11.2017 22:55
    @DonJuan
    Ubo u centar.
  • Zivan

    12.11.2017 15:38
    Turizam pomoću IT- tehnologije...
  • DonJuan

    12.11.2017 15:17
    Samo Bosanci nece da nauce ni jezik, ni obicaje ni kulturu podneblja u koje su dosli, nego ocekuju da se svi njima prolagode i jos kukaju kako ih niko ne voli hahahahahah

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.