Francuska dozvoljava rast populacije vukova

Francuska će dozvoliti da populacija vukova sa 360, koliko ih trenutno ima, naraste na 500 do 2023. godine, uprkos protestima poljoprivrednika koji se boje za svoj stočni fond.
Francuska dozvoljava rast populacije vukova
Foto: Pixabay
U novom planu koji je najavila vlada, navodi se da to znači povećanje populacije vukova od oko 40 procenata.
 
Nakon što su ih lovci gotovo istrebili tokom 30-ih godina, vukovi su se pojavili u Francuskoj 90-ih kada su stigli iz Italije. Nalaze se na spisku zaštićenih životinja u Konvenciji iz Berna, koju Francuska namerava da potpiše.
 
Kao gest dobre volje prema poljoprivrednicima, francuska vlada će dozvoliti lovcima da ubiju 40 vukova ove godine, isto koliko su mogli i 2017. Do 10 procenata vukova može biti ubijeno svake godine do 2019. i taj procenat može rasti do 12 odsto ukoliko bude zabeležen veći broj napada vukova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.