Britanija zabranjuje prodaju slonovače

Velika Britanija je objavila da će zabraniti prodaju slonovače, bez obzira koliko je stara, da doprinese zaštiti slonova u svetu.
Britanija zabranjuje prodaju slonovače
Foto: Pixabay
Britanska vlada saopštila je da je njihova zabrana najstroža u Evropi i da će nositi maksimalnu kaznu od pet godina zatvora za prekršioce. Britanski ministar za životnu sredinu Majkl Gouv rekao je da "ogavna trgovina slonovačom treba da postane stvar prošlosti".
 
Postojaće izuzeci za neke stare muzičke instrumente i umetnička dela, kao što su portreti minijature, stari više od jednog veka. Aktivisti navode da se oko 20.000 slonova ubije godišnje zbog njihovih kljova.
 
Dejvid Kaudri iz Međunarodnog fonda za dobrobit životinja rekao je da britanska zabrana šalje "jasnu i nedvosmislenu poruku da je gotovo sa trgovinom slonovačom i da je ona s pravom poslata u knjige iz istorije".
  • Milos

    07.04.2018 14:12
    Sram ih bilo
    Britanski impetijalisti su mogli ovo da urade i pre sto godina, da su civilizovani upola od onoga kako se predstavljaju...
  • ?

    04.04.2018 09:09
    Sta bre bravo. Oni su i najvise krivi za ubijanje slonova i trgovinu slonovace u svim zemljama koje su kolonizovali.
  • Marko

    03.04.2018 23:02
    Bravo! Nadam se da će i ostale države doneti ovu odluku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.