VIDEO: Osuđen na 10 godina zatvora jer je prebio psa na smrt

Radoslav Cerkavski (36) u SAD-u osuđen je na 10 godina zatvora jer je toliko brutalno prebio svog psa, nazvanog Papi Do, da je pas morao da bude uspavan.
CBS News objavio je da je Cerkavski 27. marta proglašen krivim po 12 tačaka optužnice za okrutnost prema životinjama. Kada izađe iz zatvora, određene su mu još dve godine uslovne kazne, a zabranjeno mu je da ikada više dođe u kontakt s bilo kojom životinjom.
 
 
Njegova mešanka pitbula starosti jedne godine pronađena je u 2013. u lokalnom parku u Kvinsiju u Masačusetsu, s polomljenim kostima, ubodnom ranom i odsečenim jezikom. Cerkavski je psa mučio i izgladnjivanjem, a slučaj je šokirao javnost i aktiviste za prava životinja, koji su nesrećnu kujicu nazvali Papi Do.
 
Cerkavski je za vreme presude već služio zatvorsku kaznu za krađu u 2015. godini. Tada je osuđen na tri do pet godina zatvora jer je ukrao 130.000 dolara starici o kojoj se brinuo kao negovatelj. 
 
Tužioci su zatražili zatvorsku kaznu od 10 do 15 godina za ubistvo psa, dok je branilac tražio četiri i po do pet i rekao da je njegov klijent primao pretnje i trpeo napade u zatvoru.
 
O slučaju Papi Do snimljen je i dokumentarni film.
 
  • gari

    09.04.2018 00:47
    @Vlasnica i @Bla
    Nisu problem savesni vlasnici pasa koji vode računa o ljubimcima. Ja se prijatno iznenadim kad vidim da neko u gradu učini to što Vi pominjete - skupljanje izmeta. Da ne govorim o vodanju pasa bez korpe, i puštanju istih da se istrče po ulici. Jel da pomenem onog momka što ne labavo držao onog Akitu (ili je bila neka slična rasa) na povocu kad se on otrgao naglo, i napao dete?

    I da, kućni red nije izmišljen bezveze. Ako Vi možete da trpite tu decu iznad vas, to ne znači da svi ostali stanari treba i mogu da trpe Vašeg psa kad treba da se odmaraju. Neko se probudi, i posle jedva opet zaspi, sutra ide umoran na posao. (Nisam među njima, ali ima ih, i to treba poštovati.) Ali to nije razlog da ne držite psa, već da ga naučite da ne laje bezveze. Ako ne umete, ima mnogo literature o tome tome, a postoje i dreseri.
  • Bla

    08.04.2018 21:21
    Za Anu
    Imam komsije iznad sebe. Dvoje male dece. Kada krenu da trce po stanu, luster se trese. Nije uvek prijatno, narocito u popodnevnim satima kada dodjem mrtva umorna sa posla, ili nedeljom uvece, ali to su deca! I nikad se nisam zalila. Isto tako, imam psa, koji zalaje kada se cuje neko ispred vrata hodniku, ili kada zazvoni zvono na vratima. Ne vidim zasto bi se neko zalio na mog psa. Znam da ce sad dusebriznici reci da je ruzno uporedjivati, ali neko od nas ne moze da ima decu, ili prosto ne zeli i ta zivotinja im je clan porodice. Tako da mislim da ste Vi, Ana, jedna veoma ogranicena osoba!
  • Odin

    08.04.2018 16:23
    Ajmeeee
    Ovu Anu su roditelji opako sredili :(((

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.