VIDEO: Prvi susret mame gorile i njene tek rođene bebe

U zoološkom vrtu u Vašingtonu posle devet godina rodila se beba gorila. Taj dirljiv momenat snimile su kamere.
Mama gorila se sama porodila, a pažnju javnosti privukao je trenutak u kome ona prvi put ljubi svoju bebu. 
 
"Rođenje gorile je bitno ne samo za nas u zoološkom vtu, već za ceo svet, jer je reč o ugroženoj vsti. Naš cilj je da pomognemo mami gorili oko brige za njenog potomka, s obzirom na to da je prvi put postala mama. Želimo da joj pomognemo na svaki način, ali verujemo da će biti odlična mama malom Moku", rekla je Meredit Bastijan, koja je zadužena za brigu o primatima. 
 
"Ovo rođenje budi mnoge emocije – radost, uzbuđenje i olakšanje – i ponos, jer se naša istrajnost i rad u pripremi gorile za porođaj isplatila."
  • Qaz

    19.04.2018 09:42
    Jako lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.