Ljubav između dve rode u Hrvatskoj pretvorena u pozorišnu predstavu

Ljubav dve rode, Malene i Klepetana, dobiće svoje prvo scensko prikazivanje u predstavi "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet", u Zagrebu.
Ljubav između dve rode u Hrvatskoj pretvorena u pozorišnu predstavu
Foto: Pixabay
To je priča o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čoveka i životinja, ispisana na temelju stvarnih događaja, "prava savremena basna s elementima priče o dokoru Dulitlu, gde ljudi i životinje govore, i svi se razumeju".
 
Tekst za predstavu napisala je dramska umetnica i spisateljica Mirjana Pičuljan Štriga, a premijera, u režiji Želimira Mesarića, biće 26. aprila u zagrebačkom Gradskom kazalištu.
 
"Na sceni su i glumci i lutke s videoprojekcijama, koje će u jednom trenutku pokriti i plafon pozorišta, što će decu siguran sam jako, jako iznenaditi", rekao je o predstavi reditelj Mesarić.
 
"Ljubavna priča naših dveju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikom stradanju. Ilustracije radi, uprkos formalnoj zabrani lova, na delu njihovog migracijskog puta preko Libana, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 miliona ptica selica", stoji u najavi predstave.
  • Zoran

    20.04.2018 09:33
    Kakve predivne ptice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.