FOTO: Brushalterom štite kravu od mastitisa

Bračni par u Škotskoj našao je način da spreči da im se krava razboli.
FOTO: Brushalterom štite kravu od mastitisa
Foto: Pixabay
Farmerski par u planinskim oblastima Škotske setio se kako da iskoristi stari brushalter da spreče da njihova krava ne dobije upalu vimena, poznatu kao mastitis. 
 
Primetili su da tele sisa samo sa prednje strane vimena, ali ne i sa zadnje, gde je mleko počelo da se gomila, što može da dovede do upale. Brushalter može da se navuče na prednju ili zadnju stranu da olakša pritisak. 
 
Njihov prijatelj, farmer Donald Ros, je podelio ovu sliku preko društvenih mreža. On kaže da voli da širi nove ideje među farmerima. 
 
"Ova tehnika je u interesu boljitka krave. Tkanina je meka i pričvršćena lastišom", rekao je on. "Kravu je, naravno, moguće pomusti ručno, ali ako je vime boli može da se ritne i povredi to osobu. Zima je ove godine bila jako oštra, ali smo ipak uspeli da sačuvamo smisao za humor", dodao je on.
 
  • Mošorinac

    14.05.2018 18:10
    @Ivana
    Ivana srce moje jesi li ti uopste nekad videla kravu, osim ove na slici
  • Ivana

    14.05.2018 10:44
    Zasto ne piše da je mastitis dobila jer su joj odmah po teljenju oteli tele, a ako je bilo muškog pola odmah i zaklali?
    Imate li pojma šta se dešava na mlečnim farmama i kako funkcionišu?
    Pogledajte: https://youtu.be/udiBgzcqNNY
  • Gradski kauboj

    14.05.2018 10:21
    @Vlada
    Ipak "gradski kauboj" bolje zna sve o kravama, nego onaj koji se bavi njima ceo zivot, koji ih gaji, neguje, hrani, muze, leči, teli... taj pojma nema...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.