Dečak ubio trudnu ženku merkata u zoo vrtu

Neimenovani 12-godišnji dečak ubio je trudnu ženku merkata tokom školske posete zoološkom vrtu Kečkemet u Mađarskoj.
Dečak ubio trudnu ženku merkata u zoo vrtu
Foto: Pixabay
Učenik je, uprkos brojnim znakovima upozorenja, pružio ruku kroz zaštitnu ogradu, kada ga je za prst ujela Zara, ženka koja je u zoo vrt stigla pre 18 meseci i ubrzo postala lokalna maskota. Dečak je zatim zgrabio ženku, i bacio je na pod, a Zara je uginula od jačine udarca. 
 
Stručnjaci za ponašanje životinja kažu da je ženka samo pokušavala da zaštiti svoje potomstvo i stanište. 
 
Direktor zoo vrta Tamaš Tokovič objavio je na Fejsbuku tragičnu vest:
 
"Čija je ovo krivica?? Da li današnja omladina ima sve manje poštovanja prema prirodi i životu, ili učitelji sve manje vode računa o ponašanju dece koja su im dodeljena na staranje? Ili su glavni krivci roditelji? Oni sve manje sa decom vode razgovore kojima bi trebalo da im ukažu na važnost poštovanja drugih ljudskih bića i prirode", napisao je Tokovič. "Zara je tokom šest meseci svaki dan provodila u mojoj kancelariji, a uveče u mojoj kući. Bila je odličan prijatelj našem španijelu", dodao je. 
 
Dečak u međuvremenu dobija pretnje smrću.
  • Sedam

    21.05.2018 10:21
    To se sada u Mađarskoj plaća sva ona mržnja prema drugačijem. Svo ono nepoštovanje života koji nije tvoj (ili "hrišćanski", ili šta već). I tek će da se plaća. Uz ovakvu vlast kakvu imaju, i ukupnu društvenu atmosferu, ni deca ne mogu biti bolja.

    A isto važi i za Vojvođanskog južnog suseda.
  • Hranislav

    21.05.2018 10:00
    U zemlji gde snimateljke podmeću noge gladnim migrantima s decom u naručju... Sve je moguće... A ni u Srbiji nije ništa bolje. Šta dokona mladež radi životinjama po vukojebinama - to je za strašno. Pogledajte malo društvene mreže gde se hvale svojim "dostignućima", pa ih pozatvarajte u ludnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.