Brižit Bardo traži od francuskog predsednika da se u klanice postave kamere

Francuska glumica Brižit Bardo pozvala je francuske vlasti da postave kamere u klanicama kako je to obećao predsednik Emanuel Makron, uoči rasprave o nacrtu zakona o poljoprivredi.
Glumica, poznata kao veliki borac za prava životinja i decenijama stroga vegetarijanka, pomenula je jednu francusku klanicu već kritikovanu 2015. godine zbog mučenja životinja gde je skrivenom kamerom u februaru ove godine snimljen loš tretman prema životinjama. 
 
Brižit Bardo na video snimku sa svog imanja, na kojem je predstavila snimak iz klanice, pozvala je javnost da "vodi računa šta jede" kritikujući Makrona jer se "druži s lovcima i želi da vrati predsednički lov". 
 
Na snimku joj se pridružio mladi francuski humorista Remi Gajar koji je rekao da francuski predsednik nije do sada ništa učinio i da bi se ljudima "smučilo" kada bi videli kakav tretman imaju životinje u klanicama. 
 
Glumica je rekla da je mlađa generacija osetljivija na pitanja prava životinja od starije generacije "koja truli u svojim navikama i tradicijama" i dodala je da je dobro što su mnoge modne kuće povukle krzno iz svojih kolekcija. 
 
Brižit Bardo, seks simbol francuske kinematografije 1960-ih godina, koja je napustila glumu u jeku karijere i u potpunosti se posvetila životinjama, redovno i ne birajući reči iznosi kritike na račun nepoštovanja životinja.
  • Мунгос

    21.05.2018 22:57
    И по овој слици се види да је Брижитка некада била врло лепа. Али шта да се ради, године су то. Изгубила је лепоту неким природним процесом, али штета што је и памет изгубила, њу је могла бар да сачува.
    Сада јој је пало да снима како кољу животиње. Ваљда да пушта те снимке у тренуцима опуштања.
  • Bravo BB!

    21.05.2018 14:35
    Snimaka vec ima https://youtu.be/t0FRfwF9G5A
  • malik

    21.05.2018 13:24
    hmmm
    baba mani se corava posla , svi vole meso. probaj i ti mozda ces biti manje dosadna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.