Ujela ga zmija nakon što joj je odsekao glavu

Teksašanina koji je odsekao glavu zvečarki, zmija je ujela nakon toga i bilo je potrebno 26 doza anti-otrova da bi preživeo.
Ujela ga zmija nakon što joj je odsekao glavu
Foto: Pixabay
Kako je Dženifer Satklif rekla lokalnoj stanici KIII-TV, njen suprug je radio u bašti i ugledao zvečarku dugačku 1,25 metara, kojoj je potom odsekao glavu. Kada je pokupio ostatke zmije, njega je u stvari ujela glava zmije, jer refleks za ujed kod zmije traje i nekoliko sati nakon što ona ugine.
 
Gospođa Satklif je rekla da je njen suprug odmah dobio napad, zbog čega je prebačen u bolnicu gde je primio 26 doza protivotrova, preneo je BBC.
 
Više od nedelju dana bilo je potrebno da bi Teksašanin opet bio u stabilnom stanju, mada sa nešto slabijom funkcijom bubrega.
 
Lekarka Lesli Bojer sa Univerziteta u Arizoni upozorila je građane da ne ubijaju zmije, posebno ne tako što će im odsecati glave.
 
"To je okrutno prema životinji i ostavlja manji deo koji je otrovan, a koji može da ujede", rekla je Bojer za sajt Gizmodo.
  • Zoran

    11.06.2018 23:27
    OPasno
    Da ga je ujela ziva zmija ne bi bilo tako kriticno. Zmija dozira kolicinu otrova pri ujedu ali ako je mrtva refleksno ubrizgava ogromnu kolicinu otrova i zato je ovaj covek tesko preziveo.
  • Brus Vilis

    09.06.2018 01:48
    "Ujela ga zmija nakon što joj je odsekao glavu"

    Svaka sličnost izmedju čika Tome i milog Alekse je slučajna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.