VIDEO: Orangutan pokušava da zaustavi mašine koje mu uništavaju dom

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje orangutana kako se pokušava da zaustavi bager koji uništava njegovo stanište.
Dok radnici ruše stabla u okrugu Kepatang, na zapadu Bornea, jedan orangutan pokušava da zaustavi mašinu. Video je snimila međunarodna organizacija za spasavanje životinja (IAR), a nastao je još 2013. godine, ali tek pre nekoliko dana je pušten u javnost.
 
Video je izazvao brojne reakcije, a uglavnom idu u smeru kako je čovek najveće zlo na Zemlji.
 
  • Shimmy

    06.08.2018 14:53
    @Ⓥ
    Apsolutno sam informisan i svestan, znam i za palmino ulje i za med, zato vas sad pitam dal ce vas moral otici toliko daleko da necete koristiti drvene proizvode zbog okrutnosti ka zivotinjama? Ili cete kupovinom proizvoda od drveta nastaviti da podrzavate industriju koja se ovako ponasa prema neduznim zivotinjama?
  • Babun

    12.06.2018 20:05
    Trebao mu je nasuti šećer u rezervoar.
  • 12.06.2018 10:27
    @Shimmy
    Drvece na Borneu se rusi radi sadnje plantaza za proizvodnju palminog ulja koje vegani ne konzumiraju upravo zato jer pociva na nasilju prema zivotinjama.
    Informisi se malo pre nego se tako sav nabedjen a neuk izblamiras kao ovaj put.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.