Od sledeće godine licence za pastuve

Petar Milosavljević sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu izjavio je da će, po uzoru na zakone Evropske unije o konjarstvu, dogodine u Srbiji početi odabir pastuva koji će imati licencu, dozvolu za parenje.
Od sledeće godine licence za pastuve
Foto: Pixabay
Kako kaže, licencu će davati stručni ljudi u komisijama asocijacija uzgajivača pojedinih rasa i neće svi moći ocenjivati sve rase.
 
"Pastuv mora biti licenciran, to smo mi nekada imali, da daje dobro potomstvo. Ako ne daje dobro potomstvo, ako je dobio negativnu ocenu od komisije, on se uklanja, kastrira, a eventualno njegovo potomstvo neće biti priznato", rekao je Milosavljević. To rade Slovenci i Hrvati, dodao je.
 
Ocenio je da u Srbiji raste broj konja zahvaljujući, pre svega, sportskom konjarstvu.
 
"U Srbiji, na osnovu čipovanja, a to je jedino merodavno za čitav svet, ima oko 16.000 konja. Ni malo ni mnogo, rekao bih zadovoljavajuće. U jednom trenutku smo bili pali na 12.000 konja", rekao je Milosavljević.
  • Lala

    20.09.2018 13:13
    Konji
    Ta ite mante se. U ovoj zemlji imamo mlogo više konja i to sa "papirima" to jest ličnom kartom samo što su pravi konji plemenite životinje spram ovih drugih.
  • DD

    19.09.2018 23:43
    1984 now
    Ove morone koji propagiraju cipovanje bi trebalo prvo iscipovati i to sa LED displejem na celu da se lako prepoznaju na ulici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.