Добра вечера или ручак увек почињу са предјелом, рецимо, диња са пршутом San Danijele или Parma, Carpaccio, Vitello Tonnato, tursija. Наравно да треба за добар bolognese сат и по времена, имам кувар издат од Accademia Italiana della Cuccina . И италијани то зову само ragu. Често сам посећивао Emiliju, није било далеко од Истре.
Ни они не једу гибаницу како треба. Свака земља и народ има своју кухињу и не треба је мењати јер оно што мени одговара њима не одговара и обрнуто. Треба пробати разменити рецепте и искуства али не робовати и копирати. Мени је сунцокретово уље не замењљиво и да је природа хтела дала би маслине у Србији. Зато је дала жљиву која је наша маслина и итд.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Italijani tradicionalno ne jedu bolonjeze onako kako mi to danas radimo
Autor: Index.hr
Život
•18.08.2025.
•06:04 > 10:55
Komentari 3
SPQR
BEG-Istrijan-SCHWAB.
Свако своје и туђе
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H