Autor: BBC News na srpskom

BBC
26.10.2018.
15:32 > 17:22
Kako je snimak seksualnog nasilja u prevozu uznemirio javnost i kako dolazi do „efekta posmatrača".
  • Mišica

    29.10.2018 09:02
    Protiv nasilja sam svake vrste! Stradanje zbog pomaganja drugarima sam iskusila još u vrtiću... Pomagala sam gde je trebalo uvek bez razmišljanja! Ali danas...kome danas treba pomoći je postalo pitanje vaspitanja, obrazovanja i egzistencije! Danas je "dete" neko u zavisnosti od slučaja koji mu se desio. Ako je,nedajbože kakva tragedija, onda su deca mladi od 16-18g a neretko i oni od dvadesetak i više! Ako je pitanje da li stariijim maloletnicima zabraniti izlaske posle 21h, onda se javnost digne na noge jer se mladima do 16godina "uvodi policijski čas"! Ko stanuje blizu koje škole jako dobro zna kakva su danas deca/mladi! Naravno, ne uopštavam ali vršnjačko nasilje ide ruku pod ruku sa onečišćavanjem okoliša jer bacaju pivske flaše, unučiće, papire, ostatke obroka, ljuske od semenki, kikirijika...na sve strane! Obratite im se pa ćete dobiti u najlepšem slučaju psovku! Pljuvanje, ismevanje, guranje je normalno pa ne čudi da se ljudi sklanjaju i ne upuštaju u prepirke! Ako se obratite roditeljima tek ste onda nagrabusili... I šta se onda očekuje!? Ko zna u kakvoj su vezi ti koje treba braniti...danas mladim devojkama imponuju stariji lovarni momci...i kad se sve to zna, i još gomila onoga što se zna a nisam nabrojala, sasvim je opravdano ponašanje svih onih koji su bili svedoci ovim neželjenim scenama! Nije opravdano naše licemerje...pa vi odbacite i ovaj komentar da ne talasa...





  • Marijana

    29.10.2018 08:53
    Biber sprej
    Biber sprej je zakonom dozvoljen, lako se nabavlja i nosu u torbi ili džepu a košta i manje od 1000 dinara.
  • stanka

    26.10.2018 21:39
    edukacija
    je najvažnija. Treba na vidnom mestu u autobusima i na svim javnim mestima istaći, gde se skuolja mnogo ljudi, jasnu parolu:STOP NASILJU! Pa nakon toga kao u slučaju požara: šta preduzeti ako si žrtva ili svedok nasilja. Lično sam imala ovakvih problema, recimo na ulici i niko ne reaguje. Nije to "zamrzavanje", ako te neko napadne,a nisi obučen za odbranu, jako je prirodno da se uplašiš, i ne snađeš, naročito ako je napadač obučen i pobegne. Sa druge strane postoji kategorija građanske dužnosti, jer ipak smo zajednica, da očevici, konkretno reaguju.
  • Marko

    26.10.2018 19:07
    Pravda.
    Dobro pitanje. Nije bilo mnogo putnika ali bilo je i zenskog sveta starije dobi. Mnoge osobe se uplase ovakve situacije, sto stvari prodje kroz glavu: Da li ima noz jer je ocigledno psihicki bolesna osoba, da li je narkoman, da li ce vas ugristi itd.. Ovo su nespecificne situacije veoma koje izazivaju uznemiravanje. Reagovao bi neko ko je fizicki siguran u sebe da bi to efektno zavrsio za jako kratko vreme. Svako ko se unapred plasi ishoda situacije svakako ce ustuknuti.
  • Jovica NS

    26.10.2018 18:16
    Samo bih mu u ćeliju pustio oca devojčice na 10 minuta...
  • Ns 49

    26.10.2018 16:58
    Skinuli su snimak sa FB ali ko ga je video kazaće da je nasilnik baš bio gadan. Bilo je malo putnika a da ga je neko napao i povredio verovatno bi dobio prekršajnu prijavu od 60 dana zatvora ili 60.000 din da plati. Policija to nerado ali ipak čini mada bi ovoga puta možda stvarno to preskočili jer je otac devojčice prijatelj ministra policije.
    Ovakvih napada ima sve više ali i sve više branitelja koji su imali problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna