Autor: BBC News na srpskom

BBC
16.05.2019.
09:25 > 10:24
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada „stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća.
  • Najbolje

    16.05.2019 10:54
    Takse na root servere
    Ja milsim, gos'n Donalde, da bi najbolje bilo da odsečete čitav svet od amerike, i zatražite naplatu takse za korištenje 12 internet root servera.
    Pa ako neće da plate, a vi lepo odsečete internet.
    A onda se jave Kinezi i ponude celom svetu svojih ne 12, već 36 root servera i vežu ceo internet za sebe.
    Pa, da, najbolje je tako za ameriku.

    Živi bili pa videli, ovakvih će odluka i "rešenja" biti...
  • Trinaestus prasus

    16.05.2019 10:39
    Huawei kaže da je nezavisan od kineske vlade a tamo su upravo oni glavna potpora projektu kineske vlade pod nazivom Social Credit ssystem, koji zvanično ulazi u upotrebu sledeće godine, a koji se zasniva upravo na praćenju, nadgledanju i identifikaciji svakoga na javnim mestima i ulicama a za prenos te količine podataka u realnom vremenu koriste 5G mrežu. Potražite informacije o tome, ima i na yt par dokumentaraca.
    Mislim da Ameri samo hoće da istisnu Kineze iz takvog projekta u USA jer im je lakše da to odradi Google, koji se bavi istom tematikom samo što imaju problem da nađu isporučioca za hardverski deo..
    I da, samo da dodam da je prilikom nedavne posete naše delegacije (na čelu sa jedinim) Kini, Zorana posetila upravo Huawei, a da je odmah nakon toga Rasim najavio uvođenje 5G mreže u Srbiji 2020. godine. Ako na to dodamo i pokušaj uvođenja civilne policije, kao i uvođenje strogih kazni za političke neistomišljenike (prilepljeno i prošvercovano uz Tijanin zakon), možemo svi da počnemo polako da se radujemo svetloj budućnosti i da vežbamo osmeh i klimanje glavom.
  • Nikola

    16.05.2019 10:35
    Nema opasnosti
    Kod nas nema te opasnosti. Vidite na autima Telekoma već Huawei znak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna