Autor: BBC News na srpskom

BBC
12.06.2019.
12:00 > 13:00
Dok zaposleni stariji sugrađani mahom imaju pozitivna radna iskustva posle 65 rođendana, pomeranje starosne granice za penziju ekonomisti porede sa članstvom Srbije u EU.
  • Liman

    13.06.2019 10:20
    Slažem se, i sam sam radoholičar, mene posao ispunjava i održava u životu.
    Ucrvljao bi se da sedim kući, i ne radim ama baš ništa.
    Ko hoće i ko može odlično, samo napred...ALI, veliko ALI
    To mora biti uredjeno zakonom...možeš da radiš do 70-te ako želiš, ali u firmi u kojoj si trenutno zaposlen. NE MOŽEŠ da si penzioner kao dotična doktorica, da imaš sigurica penziju, da opterećuješ budzet, a da radiš kod privatnika u privatnoj ordinaciji. Oćeš da radiš još. ok nema problema, nema penzije, imaš poslodavca koji ćete prijaviti, plaćati doprinose i davati platu, pa kad odlučiš da više ne radiš onda lepo dobiješ penziju i dovidjenja, a ne i jare i pare.
    Uzimaću penziju od države i radiću PRIJAVLJENA negde za platu...ali pošto nam država kakva je možeš da radiš ne prijavljen , malo podmažeš inspektora i ćuti teraj , nisam te video na poslu.
  • Kaćanka

    12.06.2019 17:18
    58 i ni dana više, vala ćeraćemo se bude li kakvih problema......mogu se ja namontirati, biti informisana, druziti se sa ljudima i vise nego kad radim...
  • paa

    12.06.2019 16:20
    Ne razumem sta je problem. Pa nije da je svaki covek isti i jednako zdrav, vitalan i sposoban za posao, i to sasvim sposoban do 65, a posle ni jedan nije. To je orjentaciono vreme, ima ljudi koji brze stare i vec sa 60 su toliko pohabani da nisu za nista, kao i sto ima i onih koji su u punoj formi sa 70 (pa i vise). 65 je samo orjentacioni prosek, jer je neophodno postaviti ga, a nema razloga da se neko ko hoce i moze da radi ogranici.
  • miro

    12.06.2019 16:07
    0
    do 70 god mogu da rade samo neradnici-pravi radnici mogu jedva i do 60

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna