Autor: BBC News na srpskom

BBC
13.06.2019.
12:38 > 13:12
Inženjer Oleksij Breus koji je u nuklearnu elektranu stigao jutro nakon eksplozije, kaže da su neki događaji opisani realistično, a neki - ne.
  • /

    13.06.2019 19:17
    /
    samo cu ponoviti da staljinova smrt nije komedija pa vi posle smislite da li je do sistema ili ne.

    ej cehoslovacima da bi dosli na jadran nisu izdavali dozvole celoj familiji vec je neko iz nje ostajao bez dozvole kao garant da ostatak nece prebeci vec ce se vratiti
  • Pavle

    13.06.2019 16:55
    Ilija Čvorović
    Ako su stereotipi nisu netačnosti. Dok imaš komšiju koji je dužan da te prijavi, kgb jeste svuda. A votka služi da održi temperaturu.
  • kimi

    13.06.2019 15:52
    Aman vise o ovim stvarima jbt??!!

    Serija JE u 90% prenela istinu i vizuelno u najsitnije detalje sve kako je bilo.
    Ima stvari koji nisu tacne, ne zato sto je laz nego zato sto je ovo serija, a ne dokumentarni film .. dakle ima dramatizacije, poslusajte nekad autora serije pa ce vam sve biti jasno.

    Npr, ona zena inzenjer nije postala, ona je bila reprezent svih onih naucnika koji se nisu bas uvek slagali sa Legasovim, pa autor da ne bi stavljao jos 1000 likova i prica u seriju je sve te ljude smestio u tu zenu izmisljenog karaktera.
    Takodje nije tacno ono u poslednjoj epizodi, sudjenje, na sudjenju UOPSTE nije bilo ni Legasova ni Borisa, i trajalo je dosta dugo i bilo je prilicno dosadsno, takodje nije bilo ni onih naucnika u klupama medju u prvim redovima.
    Ali je npr od a do s tacna prica o trudnoj devojci i vatrogascu muzu, ona zena je i knjigu izdala o svojim iskustvima.
    Tacno je i ono kako su izgledali vatrogasci u bolnici ,neki BUKVALNO nisu imali lice, ali nisu pravili takve scene ,a i to je bilo tacno.
    Dakle zapravo ,nema tu mnogo netacnosti , ima samo dramatizacije, mozda nepotrebno ali je ima, i ona po sebi ne opisuje istinu nego je filmska dopuna istinitom dogadjaju.
    Pa jbt pogledate Texaski Masakr .. zar neko misli da je sve bas tako bilo kao u filmu?I sta sad neko treba da pravi dzevu oko toga? Ili K19 Widowmaker, ili Valkira itd itd..
    Najsmesniji su mi ovi sto su tamo tada bili pa sad svi izigravaju pametnjakovice, ukljucujuci i Gorbacova ,gde ste bili do sad
  • Maksa

    13.06.2019 15:09
    Bolja serija nije bila na HBO-u od ove!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna