Autor: BBC News na srpskom

BBC
12.12.2019.
07:58 > 08:00
Vožnja automobila u pijanom stanju deluje kao neiskorenjiv problem u Srbiji.
  • @socko

    13.12.2019 09:54
    Ne znam šta zamišljaš da su psiholozi i psihoterapeuti - čarobnjaci ili perači mozga, koji sednu, nešto pričaju, pa čovek koji sluša se preokrene i postane druga osoba? Za ovakvu vrstu rada je potreban minimalni uvid kod osobe da postoji neki problem i minimalna želja da se promene. To ovde nećeš naći. Jedan od naših najvažnijih poslova je da procenimo ko ima bar neki minimalni potencijal za razumevanje i promenu, da ne bi trošili svoje i tudje vreme i novce. Iskustveno - kad se radi o alkoholičarima i psihopatama koji piju i voze - mi tu nemamo posla ni neki učinak, to je ipak posao za policiju i sud, sa podizanjem kazni sve dok se ne dostigne nivo kazne koji bezobzirnom psihopati i alkoholičaru više nije prihvatljiv, ili će ga prostom silom odstraniti iz saobraćaja na dovoljno dug period ili trajno.
  • Zadruga zurka

    12.12.2019 10:58
    dokle god se pijanduri za volanom laska tepajuci mu sa "gari" i dok se god takvi tapsu po ledjima dotle u ovom otpadu nece biti normalnog saobracaja .
  • penal

    12.12.2019 09:56
    mudrac... kada bi nam ovaj okanović bio neki ministar pravde, saobraćaja ili tako nešto, sva filozofija poboljšanja saobraćaja svela bi se na oštrije kazne i veće obaveze. nije jedini takav, inkvizicije u lobijima imamo koliko hoćete.
  • +384

    12.12.2019 09:32
    U Srbji vozaci ne znaju da voze ni trezni. Ovde ima toliko nagomilanih problema, pocev od onih koji imaju mentalitetski koren ("baja sam kad pijem, nije mi nista", nedostatka adekvatnog vaspitanja), ekonomskih (voze se losa i lose odrzavana kola), pa do sistemskih (korupcija, selektivna primena zakona, loseg obrazovanja - skole i autoskole). Kad Srbi budu kao Slovenci - e onda ce biti bolje. Dakle - nikad.
  • vladaNS

    12.12.2019 09:10
    ?
    Slažem se da treba raditi na prevenciji ali mentalni sklop ovih idiota što voze pijani i izazivaju nesreće je takav da ih može otrezniti jedino dugogodišnji celodnevni rad na nekoj zaparloženoj njivi. Naravno da sudski organi vrše svoj posao i pridržavaju se slova Zakona.
    Pozdrav iz Vojvodine
  • Gnjurac

    12.12.2019 08:55
    Mogu oni da kaznjavaju koliko hoce ali taj pristup ocigledno ne daju rezultate. Mora se promeniti pristup problemu. Ovako ispada da je njima vazno samo da namaknu sto vise para, po cenu ljudskih zivota
  • socko

    12.12.2019 08:40
    Kazne nikad i nigde ne rešavaju uzrok problema.
    Uposlite psihologe i terapeute i pocnite da radite na prevenciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna