Autor: BBC News na srpskom

BBC
27.08.2020.
18:54 > 19:03
Usred velikih tenzija zbog ubistva Džordža Flojda upucan je još jedan Afroamerikanac - i to sedam puta u leđa - zbog čega su sportisti odlučili da se pobune.
  • Krcko

    28.08.2020 16:25
    @Brodovlasnik

    Zato što su to levičarski mediji.

    Nevezano za medije, emocije kod ljudi često idu ispred razuma i činjenica. Realno koga briga za to što je mogao da izvadi pucaljku i da u deliću sekunde nekoga povredi, kada je ubijen a to je jedino važno.
  • napisi_komentar

    28.08.2020 09:16
    amerikanci defintivno nisu rascstili sa robovlasnickom prosloscu i rasizam postoji, ali se sa ovim stvarima preteruje, jer se jasno vidi da Blejk ne slusa naredbe policajaca...da li je trebao da puca na njega, pa verovatno nije...koliko ih je bilo pored njega trebali su da ga stave u lisice i privedu zbog opiranja pri hapsenju ili nepostovanja policije...da je dosao do noza i krenuo prema policajcima ili vec ko je od civila bio prisutan, da verovano da bi trebalo da pucaju na njega, ne 7 puta ali dovoljno da ga onesposobe da koristi oruzje...medjutim, tu je problematican i njihov zakon o posedovanju i nosenju oruzja, sto u ovoj situaciji dosta njih koristi da prikaze policiju u losem svetlu...gledao sam jedan snimak gde se jedan afroamerikanac seta sa oruzjem po parkingu i snima situaciju kamerom, pri cemu mu prilazi nekoliko policajaca kako bi ga proverili i identifikovali zbog oruzja koje je drzao, ali je njemu zasmetalo zato sto je jedan od policajaca drzao ruku na pistolju i bio spreman da ga upotrebi...ispostavilo se, cini mi se, da je oruzje igracka, ali nije hteo da preda policiji... odmah je okrenuo pricu na rasizam, trazio imena policajaca i ispitivao ih da li bi isto postupali i da neki belac tako seta sa "oruzjem"...ne branim ni policiju niti sam neki rasista, ali provociraju na sve strane, kao da zele da izazovu incident....
  • Brodovlasnik

    27.08.2020 22:18
    Zasto mediji ne objave i cinjenice (lik se opirao hapsenju, posle tizera nastavio ka autu i hteo da izvadi noz koji je drzao izmedju dva sedista) kao i zakonik o tome kada policajac sme da upotrebi oruzje???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna