Autor: BBC News na srpskom

BBC
03.09.2020.
08:55 > 09:00
Nema kraja pitanjima o maskama, ali smo probali da sakupimo sve moguće odgovore na jedno mesto.
  • Joe

    03.09.2020 13:22
    @Dokle
    "Ali pozitivan, znači zarazan."
    То уопште није тачно. Позитиван на тесту не значи да и стварно имате вирус. ПЦР тестови врло непоуздани и дају лажно позитивне и лажно негативне резултате.
  • Olga

    03.09.2020 13:09
    Jota@
    Posto zivim u Italiji i posto sam prosla onu katastrofu koja se ovde desila od kraja februara do kraja aprila, mogu da donesem zakljucak, od momenta kad su maskw postale obavezne, pocelo je smanjivanje broja obolelih! Naravno, ne zato sto maska stopostotno stiti od zaraze, nego zato sto zarazeni bez simptoma, noseci masku, ne zarazi druge!
    Slazem se da nije prijatno nositi je, ali ako tako beznacajni gest, moze da stvori uslove iole normalnog zivota, bez restrikcija kretanja i pokusaja koriscenja epidemije od strane vlasti u sopstvene svrhe, NE VIDIM ZASTO JE NE NOSITI!? Iz pukog inata?
  • Dokle

    03.09.2020 11:47
    @JOTA
    Ali pozitivan, znači zarazan. Za druge! O toj odgovornosti se radi.
    Ali ko razmišlja "ja pa ja"... Naravno da ima problem sa odgovornošću prema drugima.
  • @Jota

    03.09.2020 11:01
    Kod egzaktne nauke poput hemije (konkretno biohemije ovde) nema misljenja svojom ili tudjom glavom, imas fakta koja su dokazana ili hipoteze koje treba da dokazes i to je to. Viruse ljudi sire na druge osobe i tako ugrozavaju druge ljude, maske sluze da koliko-toliko sprece to, nisu 100% efikasne, ali pomazu. Ukoliko neko ugrozava druge ljude naravno da treba da bude kaznjen adekvatno. Ti i ostali ''slobodoumni'' biste mogli da ponovite i biologiju za 8. razred.
  • Jota

    03.09.2020 09:33
    Japaja
    Pozivanje na "odgovornost" je samo dodatan pritisak na one koji zele da misle svojom glavom, sta je sledece? Odgovornost moze da se prosiri i na druge oblasti u zivotu sto znaci: zbog neodgovornog ponasanje oboleli ste od kancera a zbog nepostovanja preporuka gubite pravo na lecenje, pa imate jos mnogo besmislenih pravila koje vam u buducnosti mogu uvesti pod izgovorom odgovornosti. Na kraju da napomenem pozitivan na beskorisnom pcr testu ne znaci i bolestan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna