Autor: BBC News na srpskom

BBC
25.09.2020.
11:38 > 12:00
Vinčanska kultura i dalje krije mnoge zagonetke za naučnike, a najveća je - gde su sahranjeni oni koji su na prostoru Balkana bili gotovo hiljadu godina.
  • Reallista

    25.09.2020 14:32
    Realnost
    Stari sloveni su spaljivali svoje mrtve, zato i nema ostataka mrtvih iz vinčanske kulture.
    Veoma jednostavno, spaljivali su svoje mrtve, ponekad slično kao i vikinzi. Običaj im je bio da zasade hrast kada se neko rodi,
    Što se tiče pisma ono je postojalo, ali zapadnoevropski arheolozi ne priznaju te pronađene znakove i tekstove kao pismo, nego navode da je to ukrašavanje. Prosto je neshatljkivo da se ukrašava znacima za glasove i znacima koji vekovima označavaju neke pojmove, kao kaligrafija. Normalno prema njima pismenost nije nastala na Balkanu. Takodje, prvi kalendar je nadjen u vinčanskoj kulturi, ali i to opovrgavaju zapadni arheolozi i zato Vinčansku kulturu nazivaju Podunavska kao da je ta kultura postojala u celom Dunavskom slivu a ne samo na Balkanu. Dokazano je da je metarulgija nastala na Balkanu, ali i dalje zvanična istorija ne spominje Balkan nego Feničane.
    Isto tako ne priznaju da je srpski narod starosedeoc na Balkanu nego govore da smo došli sa Karpata, a tamo nema ni S od Srba.
    Zato je pola Nemaca srpskog porekla, kao što je Bizmark bio.
    Prosto. Zvaničnoj istoriji ne odgovara da priznaju Vinčansku kulturu, jer bi onda priznali da je njihova istorija zasnovana na lažima i da je praktično evropska kultura nastala na Balkanu. Da su prvi nosioci kulture bili Slovenski narodi, kao Vinčanski narod, Tribali tj. Srbi.
    Tako će sutra postati istina da su Albanci antički Iliri, a albansko pleme je sa Kavkaza koje je pobeglo na Siciliji, a odatle pobeglo oko 1050 god.
  • Ivana

    25.09.2020 13:27
    Sjajan text, uzivala sam :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna