Autor: BBC News na srpskom

BBC
26.09.2020.
10:29 > 12:21
Upravo razlike u značenju reči koje slično zvuče čest su razlog za smeh, ali i povremeni izvor glavobolja za prevodioce.
  • @Steva-NS

    27.09.2020 09:16
    Ta vekovna povezanost sa Rusijom je više mit nego realnost.
    Rusija je malo puta zaista pomogla.

    Titu možete zahvaliti što danas postoji ljubav sa Rusijom.
    Da nije bilo Titovog raskida sa SSSR, Jugoslavija bi bila još jedan satelit Rusije i u njenom ropstvu, a kao posledica, danas bi ljubav prema rusiji bila taman kao i u svim ostalim bivšim komunističkim zemljama.

    Da se kojim slučajem Rusija i Srbija graniče, takođe te ljubavi ne bi bilo. Od svih suseda, Rusija je u dobrim odnosima samo sa Belorusijom i to samo zato što joj je beloruski režim po ukusu. Kad se to promeni...

    Najveća sličnost između Srba i Rusa je to što Srbi nacionalisti večito glume male Ruse.

    Treba utuviti u glavu da Srbi imaju puno bliskije rođake od Rusa, i sa njima obnoviti rođačke odnose.
  • Steva-NS

    26.09.2020 22:41
    ha,ha
    Vekovna povezanost Srbije i Rusije znači više od istraživanja.Čak i iszraživanja mogu biti iz interesa,ali narodna volja je nešto što se nemože negirati.Neka živi bratstvo Rusije i Srbije,vjek vjekova!
  • G pen

    26.09.2020 17:18
    A sada nesto strasno za srbende, hrvati imaju vise slicnih reci sa rusima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna