"..kod kojih krv postaje tako lepljiva.."
- Ovo se zove "gusta krv" ili hiperkoagulabilnost. Moze biti nasledna ili stecena odn. uzrokovana nekom bolescu. Posledice su slaba cirkulacija i trombovi.
Iako zvuči čudno, kolika je smrtnost postaje sporedno s obzirom na direktne i indirektne posledice onih koji virus prežive ili ga još uspevaju izbeći. Najgora mu je karakteristika asimptomatsko prenošenje.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Korona virus: Zašto je toliko smrtonosan
Autor: BBC News na srpskom
BBC
•28.10.2020.
•06:57 > 07:00
Komentari 5
miloss
- Ovo se zove "gusta krv" ili hiperkoagulabilnost. Moze biti nasledna ili stecena odn. uzrokovana nekom bolescu. Posledice su slaba cirkulacija i trombovi.
Mara
???
Kako se i moze odrediti kada manipulisu podacima, kada su testovi nepouzdani...
bijan b
Andrej
Hvala BBC-u i portalu 021!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H