Autor: BBC News na srpskom

BBC
02.11.2020.
18:43 > 19:00
Od toga da se doživljavaju kao besne do pitanja o majčinstvu - da li se prema ženama u politici ophodi drugačije?
  • pa sad

    03.11.2020 18:39
    @Joe
    Prakticno im je spasila ekonomiju i privredu, zato su je i drzali na vlasti deceniju, kao i Etli posle Cercila. A detaljnije je objasnjeno u linku dole u daljim linkovima na referencama zasto se Tacerova smatra za to. Da komunizam i drzavno vlasnistvo uspeva svaka iole uspesna drzava bi prihvatila takav sistem i to bi uspelo, ne bi bili primeri poput Kube, Vijetnama, Severne Koreje i ostalih drzava gde drzava kontrolise sve. Kod nas je problem sto se komunizam odrzao preko namestenih privatizacija, jos 90ih je to pocelo i najvise uzimalo maha, kada su nesposobni direktori drzavnih preduzeca za sitne novce kupovali firme, a pocetkom 2000ih je jos i bilo najbolje, dug se smanjivao a standard je osetno rastao, mada se i dalje nije moglo resiti stranackih linija i namestenih privatizacija. Najgori period od II svetskog rata je upravo bila decenija koja je prethodila 2000im, decenija pod Milosevicem (posle sledi decenija tokom 50ih i decenija tokom zadnjih 10ak godina).
  • Joe

    03.11.2020 12:26
    @pa sad
    У принципу и мене, као и тебе боли уво да ли је Маргарет Тачер чинила добро или лоше народу у ВБ, али верујем, да ни ти не можеш занемарити чињеницу да је подстакла пљачкашку приватизацију државне имовине, слично ономе што смо ми доивели након 2000. године. Углавном људи на југу ВБ оцењују Маргарет Тачер позитивно, а људи на северу негативно. Вероватно је то последица чињенице да се већина уништене индустрије и затворених рудника налазила управо на северу земље и делом у Велсу. За оне у Лондону, она је вероватно најбољи премијер икада, јер их се то шта је она радила није ни тицало.
  • pa sad

    03.11.2020 11:15
    @Joe
    Pa ko je rekao da je najbolja? Jedna od najboljih. Kojeg ili kojih analiticara? Po istorijskom rangiranju, da li od strane clanova parlamenta iz 2013. ili od strane istoricara ili od strane ljudi ili od strane bukvalno bilo kog eksperta za dato pitanje se kotira ili kao najbolja ili medju top 3, 4 premijera. Na kraju krajeva, pogledaj sam: https://en.wikipedia.org/wiki/Historical_rankings_of_prime_ministers_of_the_United_Kingdom A za strajkovre rudara, pa vidi zasto su zapoceti i zasto je dobro da nisu uspeli, za Britaniju tj, ne za nas, nas boli briga za to realno.
  • Joe

    03.11.2020 10:48
    @pa sad
    Слажем се да би избор Тулси Габард био бољи избор, али се не слажем са изјавом да је Маргарет Тачер најбољи премијер ВБ.

    По мом мишљену и по мишљењу аналитичара тог времена, Маргарет Тачер је најгори премијер ВБ икада. Потпуно је опустошила индустрију, а посебно на северу у Шкотској. На југу је славе јер је победила у Фолкландском рату, а на северу је куну јер их је потпуно уништила. Уништила је рударску индустрију, ауто индустрију, челичане... да не набрајам даље. Тачерка је изазвала најгору рецесију у историји ВБ, упоредиву са оном из 1930. Уништила је петину индустрије и удвостручила број незапослених. Сетимо се само штрајоква рудара из тог времена.
  • pa sad

    02.11.2020 20:44
    Margaret Tacer i Angela Merkel ce otici u istoriju njihovih drzava, narocito Tacerova koja je jedna od najboljih permijerki u istoriji Britanije, a svakako tamo vec postoji Viktorijansko doba, sada i drugo Elizabetansko, zasto? Zato sto nisu na silu gurali nekoga samo zato sto je zena vec zato sto je najsposobnija od svih kandidata. Ako je neko sposoban sposoban je i to je to. Cak je i Pakistan, u velikoj meri ekstremno islamska drzava, imao Benazir Buto za premijerku, Indija Indiru Gandi itd. Da libtardi ne guraju na silu nekog kandidata (Kamalu) vec da su uzeli najsposobnijeg (Tulsi Gabard) uzeli bi izbore. Kompetentnost i kvalitet treba da se gledaju pa neka svaki naredni premijer/predsednik bude zena ako je najsposobniji kandidat, a ne da se gleda da se neko na funkciju ugura samo zbog pola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna