Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.06.2022.
14:30 > 15:00
BBC Sport se bavi uticajem menstruacije na teniserke i pita da li treba razgovarati o problemu nošenja belog na Vimbldonu tokom menstruacije.
  • Volis Simson

    28.06.2022 18:25
    Tradicija engleske aristokratije da nose belu odeću - nastala je u Keniji, Bocvani, Rodeziji i Južnoafričkoj republici, jer je bilo vrlo naporno raditi na donošenju zlata, dijamanata, rubina, slonove kosti... na velikim vrućinama koje nisu htele da se adaptiraju na čuveni engleski pigment. Beli platneni i slame i šeširi za Vimbldon, potiču iz Irske, jer su se koristili prilikom ribolova, dok su beli šortsovi, u znak sećanja na jedini škotski albino kilt, pronađen u ostacima srušene kuće Iana McGregora, prilikom snimanja filma Highlander.
  • Minnie

    28.06.2022 17:34
    Konacno
    Konacno da neko nazove stvari pravim imenom. Uz bolove, tu je i petljanje uloscima, tamponima, da li se vidi/ocrtava/curi,neprijatnost i blam u najavi.... isto vazi i za fizicko. Menstruacija nije bolest, ali nije sve ni kao u reklami za uloske sa krilcima, bele pantalone, pa niz gelender...
  • lol

    28.06.2022 15:20
    Sve teniserke koje dodju do Vimbldona mogu da priuste tu sportsku opremu ili sada ocekuju da se kalendari takmicenja adaptiraju na 128 teniserki iz glavnog zreba singla (a gde su jos kvalifikantkinje i iskljucivo dubl igracice), posto je to apsolutno nemoguce, ili da se menja tradicija od skoro 150 godina, iako postoji odeca, ulosci i sve ostalo sto nece dovoditi do tih problema jer se nikad ti problemi ni nisu dogodili (osim mozda na prvim Vimbldonima kad su zene pocele da igraju na tom turniru, tamo krajem 19. veka)? Zar nije jednostavnije prihvatiti te probleme stresa i licno im se posvetiti preko nekog terapeuta i tako ih resiti, nego traziti nepotrebne organizacione promene?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna