Autor: BBC News na srpskom

BBC
03.07.2022.
10:53 > 11:00
Socijalna antropološkinja Aleksandra Arhipova za BBC objašnjava koje sve fraze koriste Rusi kako bi opravdali rusku invaziju na susednu Ukrajinu.
  • Andrija

    21.07.2022 13:09
    Zа победу?!

    Треба разумети и јадне Русе! У време кад су Путинови бољшевички претходници освојили власт, руски народ је био толико необразован да је лако поверовао у причу да је Владимир Иљич Лењин измислио електричну струју и сијалице („лампочки Ильича”). Тако данас верују новом Иљичу – Владимиру Владимировичу Путину, тим више што су страни медији забрањени, а домаћи, руски новинари не смеју да пишу истину под претњом вишегодишње робије. А истина је, на пример, да Руси од буквално првог часа, од 3 сата ујутро 24. 02. 2022. бомбардују и цивилне објекте. (Невероватно али очигледно, у том 03. 24. 02. 2022. лако се чита сатански број 666!) Истина је да латинично слово Z, које је постало заштитни знак руске војске (а видели смо га и у Новом Саду!) не значи, по званичном путиновском објашњењу, „Zа победу” – јер би то онда било ћирилично З и „За победу”. Z је ознака које су носиле неке нацистичке јединице, што је сасвим логично јер је Z=N, (ротирано за 90°). a оригинални немачки назив за нацисте је „Nazi”. И тако даље, и тако даље. Али, ако су се масовном „nazi” пропагандом дали преварити Руси, зашто Распутину још више верују Срби?

    Андриј Лаврик/Андрија Лаврек
  • За

    03.07.2022 16:17
    Лиманца
    Није било потребе да се НАТО операција 1999 правда, будући да је сваком разумном човеку било јасно да је до ње морало доћи.
  • Izuzetan

    03.07.2022 13:55
    tekst i izvanredna analiza uticaja opšteprihvacenih fraza, njihovih uzroka i posledica na formiranje (ne)svesti kojima se manipuliše i kontroliše populacija. Analiza se odnosi na Rusiju , ali bi se mogla proširiti i na druge autokratske režime i na Srbiju takodje. Pokazuje način opstanka autokratije.
  • Лиманац

    03.07.2022 13:11
    z
    Нема потребе да се специјална војна операција правда, будући да је сваком разумном човеку јасно да је до ње морало доћи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna