Autor: BBC News na srpskom

BBC
12.12.2022.
09:37 > 09:45
Poslednjih meseci stanarina u Beogradu je drastično porasla pa su mnoge porodice sa decom, studenti i drugi podstanari sa niskim primanjima primorani da se sele
  • Cile

    13.12.2022 07:00
    Cile
    A ko ce vlasnike stanova zastiti od nesavesnih zakupaca koji unistavaju nekretninu u zakup?!
  • Djordje

    12.12.2022 14:54
    O pa da!
    Samo su podstanari nezasticeni. A kada su mi ostavili dugove, pobegli da nisu platili kiriju i stan ostavili u stanju kao da je u njemu zivela stoka, a ne ljudi, ko je mene stitio? Niko! Na kraju sam ga prodao pre par godina jer mi je izdavanje bilo stres! Svaki put sam hteo da se upucam kada vidim sta su ostavljali!
  • Miki

    12.12.2022 12:03

    Meni je podtsnar izazvao i poplavu i pozar pa pobegao. Sve troskove sam morao sam da snosim jer drzava ne radi svoj posao i dzaba i licna karta i overen ugovor podstanara i sve to. A bas sam bio i tolerantan i fleksibilan sa njime i hteo da sve bude po p.s-u.

    Kod nas niko nikoga ne stiti jeer nismo pravna drzava, tj. sudstvo uopste ne funkcionise sem ako niste neki politicar. Zato se sve radi na crno zato vazi zakon jaceg. Podstanari imaju pravo da budu u stanu dok placaju kiriju onoliku koliko gazda nametne. I to je to.
  • Cc

    12.12.2022 10:56
    Cc
    Kirije prate inflaciju i cemu frka i dizanje tenzija! Ko ima para neka iznajmljuje ko nema neka sedi tamo gde je bio...vreme jeftinoce je daleko iza nas i to vam je tako! Nema dzabe i jeftino nigde vise!!!
  • L.L

    12.12.2022 10:34
    L.L
    Imam jedan stan u novogradnji koji sam opremio modernist i funkcionalno! Iz Davao sam ga do pre tri meseca za 400 evra Jed oh porodici. Ovog meseca ugovorvim je isticao i dva meseca ranije sam I’m relapse da od 20 Decembra kirija je 650 evra. Malo su negodovali i procesljali sve oglase i produzili na jos jednu godina jer nema nista jeftino vise niti ce niti! Ugovor obavezno over it i kiriju primiti sa potpisanim priznanicama sa pokazanim placenim racunima!
  • Ali

    12.12.2022 10:25
    Šta ćemo mi koji moramo plaćati poljoprivredne proizvode na pijaci po cenama koje određuju poljoprivrednici ?dali i mi treba da se žalimo ali neznamo kome .Niko nepita kako smo taj stan kupili što izdajemo ,to je nama dodatni izvor primanja.Plačamo za taj stan dupli porez a ako nam država doda još jedan porez i mi moramo dizati cenu stana .Niko ne stoji iza nas kada dođe do popravke stana od kvarova koji nastanu kada stanar izađe ,uvek treba da se sređuje iznova ,ne ostane nama baš nešto mnogo od izdavanje .
  • V. Milic

    12.12.2022 10:24
    V. Milic
    Jednostavno! Napravi se ugovor koji mora biti overen kod notara na vreme koje je obostrano dogovoreno i dok traje ugovor zakup nemoze da se povecava niti se zakupac moze isterati sem ako neizmiruje obaveze i ostecuje imovinu zakupodavca! Zasto ja nemam problema iako rentiram vise stanova i sa raznim zakupcima sam u pristojnim odnosima? Licno pravim ugovor na jednu godinu sem ako zakupac insistira na vise ali u tom slucaju posle jedne godine imam prava na korigovanje kirije! U slucaju da zakupac izadje pre isteka ugovora obavezan je da mi isplati ceo zakup koji je dogovoren ugovorom! Mozes bezati preko noci ali ja kao zakupodavac zivim od rentiranja i neoprastam nikom nista jer ni meni niko nista neoprasta niti poklanja! Sve je jednostavno nego sve ljudi zakomplikuju zbog para! Mnogi se zalete a kasnije nemaju placati kao i oni koji rentiraju! Rusa i Ukrajinaca je najmanje i vecina trazi luksuz koji se placa unapred bar kod mene! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna