Autor: BBC News na srpskom

BBC
23.08.2023.
14:23 > 14:30
Ovu supstancu proizvode jetra, bubrezi i pankreas u ljudskom organizmu, ali svakog dana prirodnim putem stvaramo u proseku samo jedan gram kreatina.
  • Lakosta

    23.08.2023 21:24
    @Aleksandar
    @Aleksandar kakve veze Gluten ima sa mesom ? U mesu nema glutena !
    Pojma nemaš ko sam ja i koliko znam o ishrani, jednostavno goveđe meso za sportistu je nezamenjivo.
    Može i ovako kao Novak, da jede slabije , odnosno da ne jede goveđe meso, i igra slabije jedno duplo nego što bi stvarno mogao. A i tako je Novak postigao da je najbolji teniser svih vremena, ali u sebi ima još veći potencijal kada bi jeo goveđe, ovčije, kozije meso.
    Kažeš energetska karta ? Hahahahahaha
  • Dušan

    23.08.2023 19:21
    Govedo
    Čuj, bio bi bolji da ne jede govedinu... Pa čovek je progledao od kako je izbacio meso i gluten iz ishrane! Ostao bi večiti treći, jer bi morao da odustane od svakog polufinala, što mu se i dešavalo na početku karijere, ali ko pamti sad to...

    Bio bi bolji? Kako? Gde? U intergalaktičkom tenisu? Ne razumem...
  • Lena

    23.08.2023 18:26
    Koliko su meni smesni komentari ovde o nekoj ,,hemiji" i ,,mesu"...to koliko je Novak obavesten o svemu i koliko zna u odnosu na prosecnog coveka je neuporedivo. I zato manite se njegove ishrane, on zna najbolje sta mu treba i to se vidi po njemu.
  • Ako

    23.08.2023 18:03
    Ako
    je samo Kreatin? U današnje doba imate vrhunske dopinge koji isoaruju putem znoja bez ikakvih tragova! Licno ga zbog ovih mućkalice nikada nisam gotovio jer volim čist Sport i Sportistu!!!
  • 90e

    23.08.2023 17:41
    rodices mi sina
    kralja kreatina
  • Aleksandar

    23.08.2023 17:16
    E moj lakosta
    Benefit od konzumiranja mesa je individualna stvar za svakog pojedinca.Obzirom da smo mi kao energetska bića satkani od različitih energija ,individualna je stvar kome će koja hrana odgovarati a kome ne.
    Obzirom da sam Novakovu energetsku kartu gledao ,odustajanje od mesa i proizvoda koji sadrže gluten je pun pogodak za njega samog a i za njegovu karijeru.

    Čovek se uči dok je živ dragi Lakosta.
  • @Lakosta

    23.08.2023 16:29
    hahahahaha
    jedite kod dzoa
  • Hattori Hanzo

    23.08.2023 15:56
    Pilule za lilule
    ..brt, pre odlaska u svlačionicu..mrtav..i odjrdared Supermen...hemija je čudo. Nafilovan je kao šišarka smolom..:)))
  • Lakosta

    23.08.2023 15:06
    Koliko je Đoković dobar i koliki talenat za tenis, dokaz je i ovo, bakće se sa glupostima kao što je Kreatin, i pored tako slabe ishrane postao je najbalji svih vremena. A u stvari treba da počne da jede meso, i to govedinu i sledeće 2 godine bi bio duplo bolji nego ikad u karijeri.
    I tek tada će da shvati šta je u karijeri propustio jer nije jeo meso tj. govedinu, može i ovčetina ili kozije meso od početka do kraja karijere. Meso u ishrani za sportistu nema zamenu, sve ostalo su gluposti. Naravno Novak koliko sam čitao jede ribu, i jaja, ali to nije ni blizu goveđem mesu.
    Neverovatno je to da Novak pored toga što je oborio sve rekorde i dalje ima prostora da poboljša igru, jer još nije jeo meso poput govedine koliko sam čitao. A Kreatin to je slaba zamena, i igra Novak dobro, ali mogao bi i bolje da se bolje hrani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna