Autor: BBC News na srpskom

BBC
15.11.2023.
12:40 > 13:00
Izbor za predsednika Amerike održavaju se za godinu dana, ali u 365 dana mnogo toga bi moglo da se promeni.
  • Detelinara

    15.11.2023 13:38
    Bajden i demokrate nemaju nikakve šanse na izborima, ako hitno ne obustave sve ratove. Jer Tramp sa pravom pominje da u njegovo vreme nije započet ni jedan rat, i to je jedini argument koji mu treba i sigurno pobeđuje na izborima. Rat u Izraelu nikako sada ne odgovara Americi koja se vojno istrošila u Ukrajini. Toliko joj rat ne treba na bliskom istoku, da prećutkuju 8 raketnih napada u Iraku na Amerićke vojne baze, ili bombardovanje Američke baze u Siriji. Ne reaguji ni na napade Hezbolaha iz Libana na Izrael. Jednostavno beže od rata jer imaju izbore i plaše se reakcija muslimanskog sveta.
    Takođe rat u Ukrajini više u Americi i ne pominju. Sve je to početak predizborne kampanje, u kojoj će Tramp sa pravom postavljati pitanja zašto Bajden ratuje i troši budžetske pare poreskih obveznika.
    Srbija treba da iskoristi ovu situaciju, i da skine pritisak sa sebe i da odbaci Francusko-Nemački plan, jer niko iz Amerike neće reagovati sada pred izbore. Nikakvo zaoštravanje sa Srbijom im ne odgovara sada.
    A posle izbora kada Tramp pobedi, pozicija Srbije će biti mnogo bolja !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna