Autor: BBC News na srpskom

BBC
24.02.2024.
10:23 > 10:30
Novi pravilnik Ministarstva prosvete omogućiće roditeljima da, ako imaju većinu, pokrenu proveru rada nastavnika, čemu se pojedini prosvetni radnici opiru.
  • Nastavnica

    25.02.2024 12:19
    Proveriti roditelje
    Zašto nema država mehanizam kako da se proveri da li roditelji pravilno vaspitavaju svoju decu. U Engleskoj kad učenik zakasni na čas 5 minuta zovu se roditelji na razgovor u pedagošku službu. U Kanadi kad dete nacrta golu osobu, proveravaju se sve osobe iz porodice koje su u kontaktu sa detetom da nije u pitanju zlostavljanje. Kod nas se sva briga prebacuje na nastavnika. Ne znam čemu služi Centar za socijalni rad osim da zatvori žene u sigurne kuće,a nasilnici ih u ijaju,dok se ispoštuju sve "procedure".
  • Pera

    25.02.2024 05:13
    Tuga
    Ovo je stvarno van svake pameti.
    Dozvoliti roditeljima koji uglavnom nemaju pojma sa pedagogijom da uče nastavnike i profesore kako će da rade sa decom i da ih ocenjuju.Brzo će nam se sve to lupiti o glavu a onda se samo pitajte gde ste pogrešili u vaspitanju dece.
    I sam sam roditelj i suprug prosvetne radnice tako da odlično znam šta se dešava u školstvu.
  • B

    24.02.2024 17:12
    tuga
    I onda se pitate zasto nema predavaca za fiziku i matematiku.
    Dodju ti frizerka, zena lokalnog dilera i lokalnog politicara i ocene da ne znas svoj predmet jer njihovo bahato deriste ima poklonjenu 2, a one znaju kako je njihovo deriste naprosto genijalno...Vec sa 2 godine je znao sam da pusti YT na telefonu...
  • Pera

    24.02.2024 14:14
    Pera
    Ako se radi kako treba nevidim razlog za neku halabuku.Ako se muljalo i mulja…onda i te kako se mora snositi odgovornost!
  • Grcic

    24.02.2024 14:06
    Srbiji ne trebaju skole ni obrazovanje, dokaz je da danas Srbiju uspesno vode neskolovani, neobrazovani kadar, sa kupljenim diplpmama!
  • Zare

    24.02.2024 13:48
    Pitajte nastavnike kakav pritisak trpe pred kraj godine! Jedan primer: Prof. engleskog (u familiji) koji zbog roditelja mora pokloniti prelaznu ocenu iako dete pise sastav engleskog cirilicom.
  • СИСТЕМ

    24.02.2024 11:57
    Ја предлажем да се укину педагошке школе и да учитељи, наставници и професори више не иду да се школују него онако дођу у школу и родитељи их испитају и ако положе остају да раде а ако не зовнеш следећег са улице и поново испит док не положе.
    Све смо довели до апсурда и ја који сам завршио факултет и бавио се пројектовањем 20 година марао сам да полажем испит пред чланом комисије који незна шта је топлотна пумпа а нешта друго.
    Само НАПРЕД до потпуног краха а после све испочетка.
  • Novosadjanka

    24.02.2024 11:54
    Trebalo bi prvenstveno proveriti znanje i diplome nastavnika i direktora koji su dobili posao preko stranke. Puno njih radi posao za koji nisu kvalifikovani, deci ne pruzaju adekvatno znanje. Znam da ce i ovaj komentar imati mnogo minusa, jer bas i takvi moraju da ispune svoje dnevne norme lupajuci minuse, kako bi zadrzali svoje pozicije koje su dobili zaslugom uclanjivanja u stranku a ne svojim dugogodisnjim trudom, ucenjem i znanjem.
  • Aj

    24.02.2024 11:47
    Aj
    sada da vidimo ko će u magareću klupu ko pravda izostanke ko uzima novce za ocene casove ekskurzije…! Doakacemo i prosvetnoj mafiji!
  • Selotejp

    24.02.2024 11:29
    Potpuna budalaština. Znači skupi se deset roditelja zemljoradnika i proverava nastavnika matematike, a roditelj koji je hemičar ne može da sakupi dovoljno da se proveri rad nastavnika hemije ili fizike... Ovo će biti samo još jedan od razloga zašto niko neće u prosvetu.
  • Милош Згубидан

    24.02.2024 11:15
    Ако ово заживи неће ни теткице остати у школи
  • r

    24.02.2024 11:08
    r
    Najveća glupost da roditelji ocenjuju nastavnike, da onaj da nižom školom od mene ocenjuje moj rad!!!!Ostaće škole bez nastavnog kadra , deci se povlađuje na njihovu štetu, moraju se učiti nekom radu, redu i disciplini.Ako nastavnik pogreši ili ima više pritužbi na njegov rad tu je nastavno veće ili direktor da skrenu pažnju kolegi!!!!
  • ana

    24.02.2024 11:08
    Ko ce ostati u skolama???
    Em mala plata, em ucenici nedisciplinovani a mogu bogami i da te udare i snimaju pa posle stavljaju na drustvene medije, roditelji nerealni, Ministarstvo menja planove od danas do sutra - a gde je podrska nastavnicima, ulaganje u nastavna sredstva i usavrsavanje, da ne govorimo o negovanju postovanja? Ostacemo bez nastavnog osoblja ako se ovako nastavi.
  • PoP

    24.02.2024 10:44
    Neka ih
    Ja bih im u osnovnoj školi delio ocene kakve god kažu roditelji. Videću ih onda kako će prolaziti u srednjoj školi, ili tek na fakultetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna